设为首页收藏本站优领域

优领域

 找回密码
 立即注册

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索

2012年6月大学英语6级考试试题

2014-5-18 15:56| 发布者: dzly| 查看: 608| 评论: 0

摘要: 2012年6月大学英语6级考试试题   PartⅠ Writing  Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a composition entitled The Impact of the Internet on Interpersonal Communication following the outline below. You should write at least 150 words but no more

2012年6月大学英语6级考试试题



  PartⅠ Writing
  Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a composition entitled The Impact of the Internet on Interpersonal Communication following the outline below. You should write at least 150 words but no more than 200 words.
  The Impact of the Internet on Interpersonal Communication
  PartⅡ Reading Comprehension (Skimming and Scanning)
  Directions: In this part, you will have 15 minutes to go over the passage quickly and answer the questions on Answer Sheet 1. For questions 1-7, choose the best answer from-the four choices marked A), B), C) and D). For questions 8-10, complete the sentences with the information given in the passage.
  The Three-Year Solution
  Hartwick College, a small liberal-arts school in upstate New York, makes this offer to well-prepared students: earn your undergraduate degree in three years instead of four, and save about $43,000—the amount of one year's tuition and fees. A number of innovative colleges are making the same offer to students anxious about saving time and money. That's both an opportunity and a warning for the best higher-education system in the world.
  The United States has almost all of the world's best universities. A recent Chinese survey ranks 35 American universities among the top 50, eight among the top 10. Our research universities have been the key to developing the competitive advantages that help Americans produce 25% of all the world's wealth. In 2007, 623,805 of the world's brightest students were attracted to American universities.
  Yet, there are signs of peril (危险) within American higher education. U.S. colleges have to compete in the marketplace. Students may choose among 6,000 public, private, nonprofit, for-profit, or religious institutions of higher learning. In addition, almost all of the $32 billion the federal government provides for university research is awarded competitively.
  But many colleges and universities are stuck in the past. For instance, the idea of the fall-to-spring "school year" hasn't changed much since before the American Revolution, when we were a nation of farmers and students put their books away to work the soil during the summer. That long summer stretch no longer makes sense. Former George Washington University president Stephen Trachtenberg estimates that a typical college uses its facilities for academic purposes a little more than half the calendar year. "While college facilities sit idle, they continue to generate maintenance expenses that contribute to the high cost of running a college," he has written.
  Within academic departments, tenure (终身职位), combined with age-discrimination laws, makes faculty turnover—critical for a university to remain current in changing times—difficult. Instead of protecting speech and encouraging diversity and innovative thinking, the tenure system often stifles (压制) them: younger professors must win the approval of established colleagues for tenure, encouraging like mindedness and sometimes inhibiting the free flow of ideas.
  Meanwhile, tuition has soared, leaving graduating students with unprecedented loan debt. Strong campus presidents to manage these problems are becoming harder to find, and to keep. In fact, students now stay on campus almost as long as their presidents. The average amount of time students now take to complete an undergraduate degree has stretched to six years and seven months as students interrupted by work, inconvenienced by unavailable classes, or lured by one more football season find it hard to graduate.
  Congress has tried to help students with college costs through Pell Grants and other forms of tuition support. But some of their fixes have made the problem worse. The stack of congressional regulations governing federal student grants and loans now stands twice as tall as I do. Filling out these forms consumes 7% of every tuition dollar.
  For all of these reasons, some colleges like Hartwick are rethinking the old way of doing things and questioning decades-old assumptions about what a college degree means. For instance, why does it have to take four years to earn a diploma? This fall, 16 first-year students and four second-year students at Hartwick enrolled in the school's new three-year degree program. According to the college, the plan is designed for high-ability, highly motivated students who wish to save money or to move along more rapidly toward advanced degrees.
  By eliminating that extra year, three-year degree students save 25% in costs. Instead of taking 30 credits a year, these students take 40. During January, Hartwick runs a four-week course during which students may earn three to four credits on or off campus, including a number of international sites. Summer courses are not required, but a student may enroll in them—and pay extra. Three-year students get first crack at course registration. There are no changes in the number of courses professors teach or in their pay.
  The three-year degree isn't a new idea. Geniuses have always breezed through. Judson College, a 350-student institution in Alabama, has offered students a three-year option for 40 years. Students attend "short terms" in May and June to earn the credits required for graduation. Bates College in Maine and Ball State University in Indiana are among other colleges offering three-year options.
  Changes at the high-school level are also helping to make it easier for many students to earn their undergraduate degrees in less time. One of five students arrives at college today with Advanced Placement (AP) credits amounting to a semester or more of college-level work. Many universities, including large schools like the University of Texas, make it easy for these AP students to graduate faster.
  For students who don't plan to stop with an undergraduate degree, the three-year plan may have an even greater appeal. Dr. John Sergent, head of Vanderbilt University Medical School's residency (住院医生) program, enrolled in Vanderbilt's undergraduate college in 1959. He entered medical school after only three years as did four or five of his classmates. "My first year of medical school counted as my senior year, which meant I had to take three to four labs a week to get all my sciences in. I basically skipped my senior year," says Sergent. He still had time to be a student senator and meet his wife.
  There are, however, drawbacks to moving through school at such a brisk pace. For one, it deprives students of the luxury of time to roam (遨游) intellectually. Compressing everything into three years also leaves less time for growing up, engaging in extracurricular activities, and studying abroad. On crowded campuses it could mean fewer opportunities to get into a prized professor's class. Iowa's Waldorf College has graduated several hundred students in its three-year-degree programs, but is now phasing out the option. Most Waldorf students wanted the full four-year experience—academically, socially, and athletically. And faculty members will be wary of any change that threatens the core curriculum in the name of moving students into the workforce.
  "Most high governmental officials seem to conceive of education in this light—as a way to ensure economic competitiveness and continued economic growth," Derek Bok, former president of Harvard, told The Washington Post. "I strongly disagree with this approach." Another risk: the new campus schedules might eventually produce less revenue for the institution and longer working hours for faculty members.
  Adopting a three-year option will not come easily to most schools. Those that wish to tackle tradition and make American campuses more cost-conscious may find it easier to take Trachtenberg's advice: open campuses year-round. "You could run two complete colleges, with two complete faculties," he says. "That's without cutting the length of students' vacations, increasing class sizes, or requiring faculty to teach more."
  Whether they experiment with three-year degrees, offer year-round classes, challenge the tenure system—or all of the above—universities are slowly realizing that to stay competitive and relevant they must adapt to a rapidly changing world.
  Expanding the three-year option may be difficult, but it may be less difficult than asking Congress for additional financial help, asking legislators for more state support, or asking students for even higher tuition payments. Campuses willing to adopt convenient schedules along with more-focused, less-expensive degrees may find that they have a competitive advantage in attracting bright, motivated students. These sorts of innovations can help American universities avoid the perils of success.
  1. Why did Hartwick College start three-year degree programs?
  A) To create chances for the poor. B) To cut students' expenses.
  C) To enroll more students. D) To solve its financial problems.
  2. By quoting Stephen Trachtenberg the author wants to say that______.
  A) American universities are resistant to change
  B) the summer vacation contributes to student growth
  C) college facilities could be put to more effective use
  D) the costs of running a university are soaring
  3. The author thinks the tenure system in American universities______.
  A) suppresses creative thinking B) creates conflicts among colleagues
  C) guarantees academic freedom D) is a sign of age discrimination
  4. What is said about the new three-year degree program at Hartwick?
  A) Its students have to earn more credits each year.
  B) Non-credit courses are eliminated altogether.
  C) Its faculty members teach more hours a week.
  D) Some summer courses are offered free of charge.
  5. What do we learn about Judson College's three-year degree program?
  A) It has been running for several decades. B) It is open to the brightest students only.
  C) It is the most successful in the country. D) It has many practical courses on offer.
  6. What changes in high schools help students earn undergraduate degrees in three years?
  A) Curriculums have been adapted to students' needs.
  B) More students have Advanced Placement credits.
  C) More elective courses are offered in high school.
  D) The overall quality of education has improved.
  7. What is said to be a drawback of the three-year college program?
  A) Students have to cope with too heavy a workload.
  B) Students don't have much time to roam intellectually.
  C) Students have little time to gain practical experience.
  D) Students don't have prized professors to teach them.
  8. College faculty members are afraid that the pretext of moving students into the workforce might pose a threat to______.
  9. Universities are increasingly aware that they must adapt to a rapidly changing world in order to ______.
  10. Convenient academic schedules with more-focused, less-expensive degrees will be more attractive to ______.
  Part Ⅲ Listening Comprehension
  Section A
  Directions: In this section, you will hear 8 short conversations and 2 long conversations. At the end of each conversation, one or more questions will be asked about what was said. Both the conversation and the questions will be spoken only once. After each question there will be a pause. During the pause, you must read the four choices marked A), B), C) and D), and decide which is the best answer. Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 2 with a single line through the centre.
  11. A) The serious accident may leave Anna paralyzed.
  B) The man happened to see Anna fall on her back.
  C) The injury will confine Anna to bed for quite a while.
  D) The doctor's therapy has been very successful.
  12. A) The man could watch the ballet with her. B) She happened to have bought two tickets.
  C) She can get a ballet ticket for the man. D) Her schedule conflicts with her sister's.
  13. A) He will send someone right away. B) He has to do other repairs first.
  C) The woman can call later that day. D) The woman can try to fix it herself.
  14. A) Take up a collection next week. B) Give his contribution some time later.
  C) Buy an expensive gift for Gemma. D) Borrow some money from the woman.
  15. A) Decline the invitation as early as possible. B) Ask Tony to convey thanks to his mother.
  C) Tell Tony's mother that she eats no meat. D) Add more fruits and vegetables to her diet.
  16. A) The increasing crime rate. B) The impact of mass media.
  C) The circulation of newspapers. D) The coverage of newspapers.
  17. A) Limit the number of participants in the conference.
  B) Check the number of people who have registered.
  C) Provide people with advice on career development.
  D) Move the conference to a more spacious place.
  18. A) The apartment is still available. B) The apartment is close to the campus.
  C) The advertisement is outdated. D) On-campus housing is hard to secure.
  Questions 19 to 21 are based on the conversation you have just heard.
  19. A) To test how responsive dolphins are to various signals.
  B) To find out if the female dolphin is cleverer than the mate one.
  C) To see if dolphins can learn to communicate with each other.
  D) To examine how long it takes dolphins to acquire a skill.
  20. A) Produce the appropriate sound. B) Press the right-hand lever first.
  C) Raise their heads above the water. D) Swim straight into the same tank.
  21. A) Only one dolphin was able to see the light. B) The male dolphin received more rewards.
  C) Both dolphins were put in the same tank. D) The lever was beyond the dolphins' reach.
  Questions 22 to 25 are based on the conversation you have just heard.
  22. A) In a botanical garden. B) In a lecture room.
  C) In a resort town. D) On a cattle farm.
  23. A) It is an ideal place for people to retire to.
  B) It is at the centre of the fashion industry.
  C) It remains very attractive with its mineral waters.
  D) It has kept many traditions from Victorian times.
  24. A) It was named after a land owner in the old days.
  B) It is located in the eastern part of Harrogate.
  C) It is protected as parkland by a special law.
  D) It will be used as a centre for athletic training.
  25. A) The beautiful flowers. B) The refreshing air.
  C) The mineral waters. D) The vast grassland.
  Section B Directions: In this section, you will hear 3 short passages. At the end of each passage, you will hear some questions. Both the passage and the questions will be spoken only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D). Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 2 with a single line through the centre.
  Passage One
  Questions 26 to 29 are based on the passage you have just heard.
  26. A) He provides counseling for university students
  B) He teaches psychology at Ohio State University.
  C) He has experience tutoring black students.
  D) He specializes in interpersonal relationships.
  27. A) Students who scored low on standardized tests.
  B) Black freshmen with high standardized test scores.
  C) Students who are accustomed to living in dorms.
  D) Black students from families with low incomes.
  28. A) They moved out of the college dorms at the end of the semester.
  B) They were more appreciative of the university's housing policy.
  C) They generally spent more time together than white pairs.
  D) They broke up more often than same-race roommates.
  29. A) Their racial attitudes improved. B) Their test scores rose gradually.
  C) They grew bored of each other. D) They started doing similar activities.
  Passage Two
  Questions 30 to 32 are based on the passage you have just heard.
  30. A) It will become popular gradually. B) It will change the concept of food.
  C) It has attracted worldwide attention. D) It can help solve global food crises.
  31. A) It has been increased over the years. B) It has been drastically cut by NASA.
  C) It is still far from being sufficient. D) It comes regularly from its donors.
  32. A) They are less healthy than we expected. B) They are not as expensive as before.
  C) They are more nutritious and delicious. D) They are not as natural as we believed.
  Passage Three
  Questions 33 to 35 are based on the passage you have just heard.
  33. A) He has bitter memories of childhood. 13) He was accused of family violence.
  C) He is a habitual criminal. D) He was wrongly imprisoned.
  34. A) The jury's prejudice against his race. B) The evidence found at the crime scene.
  C) The two victims' identification. D) The testimony of his two friends.
  35. A) The US judicial system has much room for improvement.
  B) Frightened victims can rarely make correct identification.
  C) Eyewitnesses are often misled by the lawyer's questions.
  D) Many factors influence the accuracy of witness testimony.
  Section C
  Directions: In this section, you will hear a passage three times. When the passage is read for the first time, you should listen carefully for its general idea. When the passage is read for the second time, you are required to fill in the blanks numbered from 36 to 43 with the exact words you have just heard. For blanks numbered from 44 to 46 you are required to fill in the missing information. For these blanks, you can either use the exact words you have just heard or write down the main points in your own words. Finally, when the passage is read for the third time, you should check what you have written.
  About 700,000 children in Mexico dropped out of school last year as recession-stricken families pushed kids to work, and a weak economic recovery will allow only a (36) improvement in the drop-out rate in 2010, a top education (37) said.
  Mexico's economy suffered more than any other in Latin America last year, (38) an estimated 7 percent due to a (39) in U.S. demand for Mexican exports such as cars.
  The (40) led to a 4 percent increase in the number of kids who left (41) or middle school in 2009, said Juan de Dios Castro, who (42) the nation's adult education program and keeps a close watch on drop-out rates.
  " (43) rose and that is a factor that makes our job more difficult," Castro told Reuters in an interview earlier this month.
  (44). As a result, drop-out rates will not improve much, Castro said.
  "There will be some improvement, but not significant," Castro said.
  (45). And children often sell candy and crafts in the streets or work in restaurants.
  (46). Mexico's politicians have resisted mending the country's tax, energy and labor laws for decades, leaving its economy behind countries such as Brazil and Chile.
  Part Ⅳ Reading Comprehension (Reading in Depth)
  Section A
  Directions: In this section, there is a short passage with 5 questions or incomplete statements. Read the passage carefully. Then answer the questions or complete the statements in the fewest possible words. Please write your answers on Answer Sheet 2.
  Questions 47 to 51 are based on the following passage.
  In face of global warming, much effort has been focused on reducing greenhouse gas emissions through a variety of strategies~ But while much of the research and innovation has concentrated on finding less-polluting energy alternatives, it may be decades before clean technologies like wind and solar meet a significant portion of our energy needs.
  In the meantime, the amount of CO2 in the air is rapidly approaching the limits proposed by the Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC). "As long as we're consuming fossil fuels, we're putting out CO2," says Klaus Lackner, a geophysicist at Columbia University. "We cannot let the CO2 in the atmosphere rise indefinitely."
  That sense of urgency has increased interest in capturing and storing CO2, which the IPCC says could provide the more than 50% reduction in emissions thought needed to reduce global warming. "We see the potential for capture and storage to play an integral role in reducing emissions," says Kim Corley, Shell's senior advisor of CO2 and environmental affairs. That forward thinking strategy is gaining support. The U.S. Department of Energy recently proposed putting $1 billion into new $2.4 billion coal-burning energy plant. The plant's carbon-capture technologies would serve as a pilot project for other new coal-burning plants.
  But what do you do with the gas once you've captured it? One option is to put it to new uses. Dakota Gasification of North Dakota captures CO2 at a plant that converts coal into synthetic natural gas. It then ships the gas 200 miles by pipeline to Canada, where it is pumped underground in oil recovery operations. In the Netherlands, Shell delivers CO2 to farmers who pipe it into their greenhouses, increasing their yield of fruits and vegetables.
  However, scientists say that the scale of CO2 emissions will require vast amounts of long-term storage. Some propose storing the CO2 in coal mines or liquid storage in the ocean. Shell favors storing CO2 in deep geological structures such as saline (盐的) formations and exhausted oil and gas fields that exist throughout the world.
  47. What are suggested as renewable and less-polluting energy alternatives?
  48. What does the author say is a forward thinking strategy concerning the reduction of CO2 emissions?
  49. One way of handling the captured CO2 as suggested by the author is to store it and______.
  50. Through using CO2, Dutch farmers have been able to______.
  51. Long-term storage of CO2 is no easy job because of______.
  Section B
  Directions: There are 2 passages in this section. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A), B), C) and D). You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on Answer Sheet 2 with a single line through the centre.
  Passage One
  Questions 52 to 56 are based on the following passage.
  As anyone who has tried to lose weight knows, realistic goal-setting generally produces the best results. That's partially because it appears people who set realistic goals actually work more efficiently, and exert more effort, to achieve those goals.
  What's far less understood by scientists, however, are the potentially harmful effects of goal-setting.
  Newspapers relay daily accounts of goal-setting prevalent in industries and businesses up and down both Wall Street and Main Street, yet there has been surprisingly little research on how the long- trumpeted practice Of setting goals may have contributed to the current economic crisis, and unethical (不道德的) behavior in general.
  "Goals are widely used and promoted as having really beneficial effects. And yet, the same motivation that can push people to exert more effort in a constructive way could also motivate people to be more likely to engage in unethical behaviors," says Maurice Schweitzer, an associate professor at Penn's Wharton School.
  "It turns out there's no economic benefit to just having a goal—you just get a psychological benefit." Schweitzer says. "But in many cases, goals have economic rewards that make them more powerful."
  A prime example Schweitzer and his colleagues cite is the 2004 collapse of energy-trading giant Enron, where managers used financial incentives to motivate salesmen to meet specific revenue goals. The problem, Schweitzer says, is the actual trades were not profitable.
  Other studies have shown that saddling employees with unrealistic goals can compel them to lie, cheat or steal. Such was the case in the early 1990s when Sears imposed a sales quota on its auto repair staff. It prompted employees to overcharge for work and to complete unnecessary repairs on a companywide basis.
  Schweitzer concedes his research runs counter to a very large body of literature that commends the many benefits of goal-setting. Advocates of the practice have taken issue with his team's use of such evidence as news accounts to support his conclusion that goal-setting is widely over-prescribed.
  In a rebuttal (反驳) paper, Dr. Edwin Locke writes: "Goal-setting is not going away. Organizations cannot thrive without being focused on their desired end results any more than an individual can thrive without goals to provide a sense of purpose."
  But Schweitzer contends the "mounting causal evidence" linking goal-setting and harmful behavior should be studied to help spotlight issues that merit caution and further investigation. "Even a few negative effects could be so large that they outweigh many positive effects," he says.
  "Goal-setting does help to coordinate and motivate people. My idea would be to combine that with careful oversight, a strong organizational culture, and make sure the goals that you use are going to be constructive and not significantly harm the organization," Schweitzer says.
  52. What message does the author try to convey about goal-setting?
  A) Its negative effects have long been neglected.
  B) The goals increase people's work efficiency.
  C) Its role has been largely underestimated.
  D) The goals most people set are unrealistic.
  53. What does Maurice Schweitzer want to show by citing the example of Enron?
  A) Setting realistic goals can turn a failing business into success.
  B) Businesses are less likely to succeed without setting realistic goals.
  C) Financial incentives ensure companies meet specific revenue goals.
  D) Goals with financial rewards have strong motivational power.
  54. How did Sears' goal-setting affect its employees?
  A) They were obliged to work more hours to increase their sales.
  B) They competed with one another to attract more customers.
  C) They resorted to unethical practice to meet their sales quota.
  D) They improved their customer services on a companywide basis.
  55. What do advocates of goal-setting think of Schweitzer's research?
  A) Its findings are not of much practical value.
  B) It exaggerates the side effects of goal-setting.
  C) Its conclusion is not based on solid scientific evidence.
  D) It runs counter to the existing literature on the subject.
  56. What is Schweitzer's contention against Edwin Locke?
  A) The link between goal-setting and harmful behavior deserves further study.
  B) Goal-setting has become too deep-rooted in corporate culture.
  C) The positive effects of goal-setting outweigh its negative effects.
  D) Studying goal-setting can throw more light on successful business practices.
  Passage Two
  Questions 57 to 61 are based on the following passage.
  For most of the 20th century, Asia asked itself what it could learn from the modern, innovating West. Now the question must be reversed: what can the West's overly indebted and sluggish (经济滞长的) nations learn from a flourishing Asia?
  Just a few decades ago, Asia's two giants were stagnating (停滞不前) under faulty economic ideologies. However, once China began embracing free-market reforms in the 1980s, followed by India in the 1990s, both countries achieved rapid growth. Crucially, as they opened up their markets, they balanced market economy with sensible government direction. As the Indian economist Amartya Sen has wisely said, "The invisible hand of the market has often relied heavily on the visible hand of government."
  Contrast this middle path with America and Europe, which have each gone ideologically overboard in their own ways. Since the 1980s, America has been increasingly clinging to the ideology of uncontrolled free markets and dismissing the role of government—following Ronald Reagan's idea that "government is not the solution to our problem; government is the problem." Of course, when the markets came crashing down in 2007, it was decisive government intervention that saved the day. Despite this fact, many Americans are still strongly opposed to "big government".
  If Americans could only free themselves from their antigovernment doctrine, they would begin to see that American's problems are not insoluble. A few sensible federal measures could put the country back on the right path. A simple consumption tax of, say, 5% would significantly reduce the country's huge government deficit without damaging productivity. A small gasoline tax would help free America from its dependence on oil imports and create incentives for green energy development. In the same way, a significant reduction of wasteful agricultural subsidies could also lower the deficit. But in order to take advantage of these common-sense solutions, Americans will have to put aside their own attachment to the idea of smaller government and less regulation. American politicians will have to develop the courage to follow what is taught in all American public-policy schools: that there are good taxes and bad taxes. Asian countries have embraced this wisdom, and have built sound long-term fiscal (财政的) policies as a result.
  Meanwhile, Europe has fallen prey to a different ideological trap: the belief that European governments would always have infinite resources and could continue borrowing as if there were no tomorrow. Unlike the Americans, who felt that the markets knew best, the Europeans failed to anticipate how the markets would react to their endless borrowing. Today, the European Union is creating a $580 billion fund to ward off sovereign collapse. This will buy the EU time, but it will not solve the bloc's larger problem.
  57. What has contributed to the rapid economic growth in China and India?
  A) Copying western-style economic behavior. B) Heavy reliance on the hand of government.
  C) Timely reform of government at all levels. D) Free market plus government intervention.
  58. What does Ronald Reagan mean by saying "government is the problem" (Line 4, Para. 3)?
  A) Many social ills are caused by wrong government policies.
  B) Many social problems arise from government inefficiency.
  C) Government action is key to solving economic problems.
  D) Government regulation hinders economic development.
  59. What stopped the American economy from collapsing in 2007?
  A) Self-regulatory repair mechanisms of the free market.
  B) Cooperation between the government and businesses.
  C) Abandonment of big government by the public.
  D) Effective measures adopted by the government.
  60. What is the author's suggestion to the American public in face of the government deficit?
  A) They urge the government to revise its existing public policies.
  B) They develop green energy to avoid dependence on oil import.
  C) They give up the idea of smaller government and less regulation.
  D) They put up with the inevitable sharp increase of different taxes.
  61. What's the problem with the European Union?
  A) Conservative ideology. B) Shrinking market.
  C) Lack of resources. D) Excessive borrowing.
  Part Ⅴ Cloze
  Directions: There are 20 blanks in the following passage. For each blank there are four choices marked A), t3), C) and D) on the right side of the paper You should choose the one that best fits into the passage. Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 2 with a single line through the centre.
  Music produces profound and lasting changes in the brain. Schools should add music classes, not cut them. Nearly 20 years ago, a small study advanced the 62 that listening to Mozart's Sonata for Two Pianos in D Major could boost mental functioning. It was not long 63 trade- marked "Mozart effect" products began to appeal to anxious parents aiming to put toddlers (刚学步的孩子) 64 the fast track to prestigious universities like Harvard and Yale. Georgia's governor even 65 giving every newborn there a classical CD or cassette.
  The 66 for Mozart therapy turned out to be weak, perhaps nonexistent, although the 67 study never claimed anything more than a temporary and limited effect. In recent years, 68 , scientists have examined the benefits of a concerted 69 to study and practice music, as 70 to playing a Mozart CD or a computer- based "brain fitness" game 71 in a while.
  Advanced monitoring 72 have enabled scientists to see what happens 73 your head when you listen to your mother and actually practice the violin for an hour every afternoon. And they have found that music 74 can produce profound and lasting changes that 75 the general ability to learn. These results should 76 public officials that music classes are not a mere decoration, ripe for discarding in the budget crises that constantly 77 public schools.
  Studies have shown that 78 instrument training from an early age can help the brain to
  79 sounds better, making it easier to stay focused when absorbing other subjects, from literature to mathematics. The musically adept (擅长的) are better able to 80 on a biology lesson despite the noise in the classroom 81 , a few years later, to finish a call with a client when a colleague in the next office starts screaming at a subordinate. They can attend to several things at once in the mental scratch pad called working memory, an essential skill in this era of multitasking.
  62. A) notice B) note
  C) notion D) notification
  63. A) that B) until
  C) since D) before
  64. A) up B) by
  C) on D) at
  65. A) propelled B) proposed
  C) submitted D) subjected
  66. A) witness B) evidence
  C) symptom D) context
  67. A) subtle B) elementary
  C) sensitive D) original
  68. A) however B) moreover
  C) then D) therefore
  69. A) effort B) impulse
  C) object D) attention
  70. A) opposed B) accustomed
  C) related D) devoted
  71. A) quite B) once
  C) often D) much
  72. A) organisms B) techniques
  C) mechanisms D) mechanics
  73. A) upon B) amid
  C) among D) inside
  74. A) subjects B) models
  C) causes D) lessons
  75. A) enhance B) introduce
  C) accelerate D) elaborate
  76. A) contend B) convey
  C) conceive D) convince
  77. A) trouble B) transform
  C) distract D) disclose
  78. A) urgent B) casual
  C) diligent D) solemn
  79. A) proceed B) process
  C) prefer D) predict
  80. A) count B) concentrate
  C) insist D) depend
  81. A) but B) or
  C) for D) so
  Part Ⅵ Translation
  Directions: Complete the sentences by translating into English the Chinese given in brackets. Please write your translation on Answer Sheet 2.
  82. I think that the meal is well_________________________________(没有折扣的情况下值80美元).
  83._________________________________(面对来自其他公司的激烈竞争), the automobile manufacturer is considering launching a promotion campaign.
  84. As far as hobbies are concerned, Jane and her sister____________________________(几乎没有什么共同之处).
  85. Only after many failures__________________________________(我才认识到仅凭运气是不能成功的).
  86. But for the survival instinct which nearly all creatures have,_________________________(更多的物种就可能已经在地球上灭绝了).
  2012年6月大学英语6级全真题全译文超精解
  答案速查表
  1.B 2.C 3.A 4.A 5.A 6.C 7.B
  8. the core curriculum 9. stay competitive and relevant 10. bright, motivated students
  11.C 12.C 13.B 14.B 15.C 16.D 17.A
  18.A 19.C 20.B 21.A 22.C 23.A 24.C
  25.A 26.D 27.B 28.D 29.A 30.D 31.C
  32.D 33.D 34.C 35.D
  36. slight 37. official 38. shrinking 39. plunge
  40. decline 41. primary 42. heads 43. Poverty
  44. Hindered by higher taxes and weak demand for its exports, Mexico's economy is seen only partially recovering this year
  45. Mexico has historically had high drop-out rates as poor families pull kids out of school to help put food on the table
  46. The nation's drop-out problem is just the latest bad news for the long-term competitiveness of the Mexican economy
  47. Clean technologies like wind and solar
  48. Capturing and storing CO2
  49. put it to new use
  50. increase their yield of fruits and vegetables
  51. the scale of CO2 emissions
  52.A 53.D 54.C 55.C 56.A 57.D 58.D
  59.D 60.C 61.D 62.C 63.D 64.C 65.B
  66.B 67.D 68.A 69.A 70.A 71.B 72.B
  73.D 74.D 75.A 76.D 77.A 78.C 79.B
  80.B 81.B
  82. worth 80 dollars with no discount
  83. Confronted with the fierce competition from other corporations
  84. nearly have nothing in common / hardly have anything in common
  85. have I realized that I cannot succeed merely by chance
  86. more species would have been extinct from the earth
  Part Ⅰ Writing
  [写作提示]
  本文的主题是有关社会生活的话题,要求学生正确看待网络对人际交流的影响。此类文章的结构比较简单,一般是先指出现象,再具体说明产生了哪影响,积极的和消极的方面都要涉及到。文章可以分为三段,第一段描述网络对于人际交流的影响越来越大,第二段从正反两方面分别阐述网络对人际交流的影响,最后一段说明自己的观点。
  [写作范文]
  The Impact of the Internet on Interpersonal Communication
  We used to keep in touch with our family or friends by letters and later on we use cell phones. Nowadays, more and more people are using the Internet to communicate with each other. The Internet has various impacts upon interpersonal communication.
  On the one hand, the Internet brings great convenience to people' communication. It enables people to communicate without the limitation of distance. Unlike the post offices, the Internet makes it possible for its users to keep in touch with each other at any time anywhere without suffering the long and painful wait for a reply. What's more, the Internet exchange excels telephone in that it saves money. However, on the other hand, because more and more people tend to contact others through the Internet, the real time for face-to-face communication becomes less. As a result, the interpersonal relationship seems to have become alienated or indifferent.
  To sum up, the Internet provides its users with much convenience and saves them much time and money, but it is quite important to remember that the Internet is just a tool to help people communicate and it couldn't replace real communication with others.
  Part Ⅱ Reading Comprehension (Skimming and Scanning)
  1.[解析] B。细节题。根据题干中的Hartwick College可以定位至第一段,由第一句earn your undergraduate degree in three years instead of four, and save about $43,000可知三年 学位计划省下了学生一年的时间和学费。
  2.[解析] C。细节题。根据题干中的Stephen Trachtenberg定位至第四段。由倒数第二句中:一所典型的大学会有半年多的时间以学术为目的使用它们的设施,可知学校设施使用率不高,应该更加有效地利用。
  3.[解析] A。细节题。根据题干中的the tenure system定位至文章的第五段,由第二句:终身职位不会保护言论和鼓励多样性与创新性思维,相反还会压制它们。可知美国大学的聘用机制并没有激发多样性,而是抑制了创造性思维。
  4.[解析] A。细节题。根据题干中的Harhvick和three—year degree program可以定位至文章的第八和第九段。由第九段第二句可知学生四年完成学业每年需要30个学分,三年完成学业每年要修40学分,故选A。选项B的内容没 有提到。由第九段第三句可知暑假课程需要另外付费,故选项D错误。由第九段最后一句可知教授的课时和工资都没有变化,故选项C错误。
  5.[解析] A。细节题。由题干中的Judson College定位至文 章第十段。由第二句可知Judson college的三年学位计划已经开办了40年,所以A选项正确。其他三项内容文章中没有提到。
  6.[解析] C。细节题。根据changes in high schools定位至文章的第十一段。由最后一句可知大学会让有大学预修课学分的学生更容易提前毕业。
  7.[解析] B。细节题。根据drawback of the three—year college program定位至文章的第十三段。由第一句和第二句可知学生没有足够的时间来进行智力遨游。
  8.[解析] the core curriculum。细节题。根据题干中的faculty members定位至第十三段最后一句可知教职工害怕威胁到核心课程。
  9.[解析] stay competitive and relevant。细节题。根据题干中的adapt to a rapidly changing world可以定位至文章的倒数第二段,universities are slowly realizing that to stay competitive and relevant they must adapt to a rapidly changing world.句中的are realizing和题干中的are aware是同义表述,大学越来越意识到必须适应快速变化的世界才能保持竞争力。
  10.[解析] bright,motivated students。细节题。根据题干中的 more-focused,less-expensive degrees可以定位至文章的最后一段。由第二句可知,这里指的是对聪明有积极性的学生有吸引力。原文是attracting bright,motivated students,题干中用的是attract的形容词的形式,这里只需要填吸引的对象就可以。
  11.W:Did you hear that Anna needs to stay in bed for 4 weeks?
  M:Yeah.She injured her spine in a fall and a doctor told her to lie flat on her back for a month so it can mend.
  Q:What can we learn from the conversation?
  [解析] C。细节题。女士问男士是否知道Anna需要在床上躺四周,男士说知道了,Anna跌倒时伤到了脊椎,医生告诉她要平躺一个月才能恢复,可知答案选C。
  12.M:A famous Russian ballet is coming to town next weekend.But I can't find a ticket anywhere.
  w:Don't be upset.My sister just happened to have one and she Can't go since she has got some sort of conflict in her schedule.
  Q:What does the woman mean?
  [解析] C。推断题。男士说有个著名的俄罗斯芭蕾舞团下周末来镇上,但是自己没有弄到票。女士让男士不要担心,她姐姐恰好有张票,但她去不了,可推测她可能让她姐姐把票转给男士。故选C。
  13.W:Hello.my bathroom drain is blocked and I'm giving a party tonight.Do you think you could come and fix it for me?
  M:Sorry, ma'am.I'm pretty busy right now.But I cad put you on my list.
  Q:What does the man mean?
  [解析] B。推断题。女士说家里卫生间的下水道堵了,问男士是否可以来修,男士说自己现在很忙,不过会把这件事记入列表内,可推测男士要先做一些其他的修理工作,故选B。
  14.W:We're taking up a collection to buy a gift for Gemma.She'll have been with the company 25 years next week.
  M:Well.count me in.But I'm a bit short on cash now.When do you need it?
  Q:What is the man going to do?
  [解析] B。细节题。女士说她们正在找人凑份子一起给Gemma买一份礼物,因为到下周她就在这个公司呆了25年了。男士说算他一个,但是现在手头有些缺钱,问女士什么时候要。可推知男士会晚些时候给女士他的份子钱。故选B。
  15.W:Tony's mother has invited me to dinner.Do you think I should tell her in advance that I'm a vegetarian?
  M:Of course.I think she’d appreciate it.Imaging how you both feel if she fixed the turkey dinner or something.
  Q:What does the man suggest the woman do?
  [解析] C。细节题。女士说Tony的妈妈邀请她去吃饭,询问男士是否应该告诉她自己 是位素食主义者,男士说当然应该。因此可 知男士的建议的是女士应该告诉Tony的妈 妈她不吃肉。vegetarian“素食主义者”,故选C。
  16.M:Just look at this newspaper,nothing but robbery, suicide and murder.Do you still believe people are basically good?
  W:Of course.But many papers lack interest in reporting something positive like peace,love and generosity.
  Q:What are the speakers talking about?
  [解析] D。主旨题。男士说报纸上的新闻除了抢劫、自杀和谋杀基本上没有其他的了,问女士是否仍然相信人们是善良的,女士说当然相信,很多报纸不会报道一些诸如和平、爱和宽容之类积极的事。可知谈话的主要内容就是关于报纸上的新闻报道的,故选D。
  17. M: I can't believe so many people want to sign up for the Korea Development Conference. We will have to limit the registration.
  W: Yeah, otherwise we won't have room for the more.
  Q: What are the speakers going to do?
  [解析] A。推断题。男士说不敢相信竟然有那么多人名想要参加朝鲜半岛发展会议,需要对注册进行一下限制了。女士表示同意,因此可推测接下来两人将采取一些措施限制参与人数。故选A。
  18. W: Hi, I'm calling about the ad for the one-bedroom apartment.
  M: Perfect timing! The person who was supposed to rent it just backed town to take a room on campus.
  Q: What do we learn from the conversation?
  [解析] A。推断题。女士说自己打电话时有关那个一居室的,男士说太是时候了,那位本来要租这间一居室的人刚刚在校内租了间房子。因此可知对话所谈论的那间公寓仍然空着。故选A。
  Now you'll hear the two long conversations.
  Conversation One
  Questions 19 to 21 are based on the conversation you have just heard.
  W: One of the most interesting experiments with dolphins must be one done by Doctor Jarvis Bastian. (19)What he tried to do was to teach a male dolphin called Bass and a female called Doris to communicate with each other across a solid barrier.
  M: So how did he do it exactly?
  W: Well, first of all, he kept the two dolphins together in the same tank and taught them to press levers whenever they saw a light. The levers were fitted to the side of the tank next to each other. (20)If the light flashed on and off several times, the dolphins were supposed to press the left-hand lever followed by the right-hand one. If the light was kept steady, the dolphins were supposed to press the levers in reverse order. Whenever they responded correctly, they were rewarded with fish.
  M: Sounds terribly complicated.
  W: Well, that was the first stage. In the second stage, Doctor Bastian separated the dolphins into two tanks. They could still hear one another, but they couldn't actually see each other.
  (21)The levers and the light were set up in exactly the same way except that this time it was only Doris who could see the light indicating which lever to press first. But in order to get their fish, both dolphins had to press the levers in the correct order. This meant of course that Doris had to tell Bass whether it was a flashing light or whether it was a steady light.
  M: So did it work?
  W: Well, amazingly enough, the dolphins achieved a 100 % success rate.
  19. What is the purpose of Doctor Jarvis Bastian’s experiment?
  [解析] C。细节题。对话开始部分女士就说Doctor Jarvis Bastian的实验是想要教一只叫Bass的雄海豚和一只叫Doris的雌海豚通过一道屏障和对方进行交流。故选C。
  20. What were the dolphins supposed to do when they saw a steady light?
  [解析] B。细节题。根据对话内容可知当灯闪烁几次之后,海豚应当先按左手边的控制杆,接着按右手边的控制杆,而当灯一直亮着时,海豚需要按照与之前倒着的顺序来安控制杆,即先按右手边的再按左手边的。故选B。
  21. How did the second stage of the experiment differ from the first stage?
  [解析] A。细节题。在实验的第二个阶段,两只海豚被分别放置于不同的容器中,而灯和控制杆的位置几乎不变动,而且只有雌海豚可以看到灯的状态来决定需要先按哪个控制杆。即实验第二阶段和第一阶段的不同之处就在于只有一个海豚能够看到灯光。故选A。
  Conversation Two
  Question 22 to 25 are based on the conversation you have just heard.
  W: (22) This week's program Up Your Street takes you to Harrogate, a small town in Yorkshire. Harrogate became a fashionable resort during Victorian times, when people game to take a bath in the mineral waters. (23)Today, few people come to visit the town for its mineral waters. Instead, Harrogate has become a popular town for people to retire to. Its clean air, attractive parks, and the absence of any industry, make this an ideal spot for people looking for a quiet life. Now, to tell us more about Harrogate, I have with me Tom Percival, President of the Chamber of Commerce. Tom, one of the things visitor notices about Harrogate is the large area of open park land right down into the middle of the town. Can you tell us more about it?
  M: Yes, certainly. The area is called the Stray.
  W: Why the Stray?
  M: It's called that because in the old days, people let their cattles stray on the area, which was common land.
  W: Oh, I see.
  M: Then, we've changes in farming and in land ownership. The Stray became part of the land owned by Harrogate.
  W: And is it protected?
  M: (24) Oh, yes, indeed. There is a special law, no one can build anything on the stray. It's protected forever.
  W: So it will always be parkland?
  M: That's right. As you can see, some of the Stray is used for sports fields.
  W: I believe it looks lovely in the spring.
  M: Yes, it does. (25)There're spring flowers on the old trees, and people visit the town just to see the flowers.
  22. Where does this conversation most probably take place?
  [解析] C。细节题。由于对话开头部分可知女士是在录制一个节目,接着女士大概介绍了一下此次节目的地点—Harrogate,在维多利亚时代Harrogate就是一个出名的度假胜地,人们都到Harrogate来泡矿物质浴,但是现在人们到这里来感受宁静的生活。因此可知对话发生在一个度假村内。故选C。
  23. What do we learn about modern Harrogate?
  [解析] A。细节题。对话中提到:现在,很少有人再来Harrogate泡矿物质浴,取而代之的是Harrogate成了人们休闲放松的好去处,清洁的空气、美丽的公园以及没有任何工业化的印迹使之成为人们寻求宁静生活的理想选择。故选A。
  24. What does the man say about the area called the Stray?
  [解析] C。细节题。女士问Stary是否受保护,男士做了肯定的回答,并且说根据一条特别法律,任何人都不能在上面建造东西;接下来女士就说那它就作为一个自然公园永远存在,男士说是这样的,故答案选C。
  25. What attracts people most in the Stray during the spring time?
  [解析] A。细节题。男士说在春天古树上会开出美丽的花朵,很多人到镇上来就是为了看这美丽的花。故可知,在春季,Stray最吸引人们的就是那漂亮的花朵,选A。
  Section B
  Passage One
  Question 26 to 29 are based on the passage you have just heard.
  (26)Russell Fazio, an Ohio State psychology professor who has studied interracial roommates there and at Indiana University, discovered an intriguing academic effect, In a study analyzing data on thousands of Ohio State freshmen who lived in dorms, he found that (27) black freshmen who came to college with high standardized test scores earned better grades if they had a white roommate—even if the roommate's test scores were low. The roommate's race had no effect on the grades of white students or low- scoring black students. Perhaps, the study speculated, having a white roommate helps academically prepared black students adjust to a predominantly white university.
  (28)That same study found that randomly assigned interracial roommates at Ohio State broke up before the end of the quarter about twice as often as same-race roommates.
  Because interracial roommate relationships are often problematic, Dr. Fazio said, many students would like to move out, but university housing policies may make it hard to leave.
  "At Indiana University, where housing was not so tight, more interracial roommates split up," he said. "Here at Ohio State, where housing was tight, they were told to work it out. (29)The most interesting thing we found was that if the relationship managed to continue for just 10 weeks, we could see an improvement in racial attitudes."
  Dr.Fazio's Indiana study found that three times as many randomly assigned interracial roommates were no longer living together at the end of the semester, compared with white roommates. The interracial roommates spent less time together, and had fewer joint activities than the white pairs.
  26. What do we know about Russell Fazio?
  [解析] D。推断题。文章句首就指出Russell Fazio是俄亥俄 州立大学的一名教授,在那里研究非同一种族的室友的关系,非同一种族的室友关系是属于人际关系的一部分,故可推测 Russell Fazio专门从事人际关系方面的研究,选D。
  27. Who benefited from living with a white roommate according to Fazio’s study?
  [解析] B。细节题。从文章中可知,Fazio的研究发现那些在标准化 测试中得分高的黑人新生如何和白人室友住在一起会有更好的成绩,即使白人室友的成绩较差,因此可知答案选B。
  28. What did the study find about randomly assigned interracial roommates at Ohio State University?
  [解析] D。细节题。对话中提到,研究发现那随机安排的非同种族的室友在季度时分开的情况是同种族的室友的两倍,因此可知非同种族的室友比同种族的室友分开的情况更多,故选D。
  29. What did Dr.Fazio find interesting about interracial roommates who had lived together for 10 weeks?
  [解析] A。细节题。Fazio教授说:“最有意思的地方是我们发现如果 (非同种族的室友)关系维持了10周左右,我们就会看到他们在种族态度上的进步”。故选A。
  Passage Two
  Question 30 to 32 are based on the passage you have just heard.
  In a small liboratory at the Medical University of South Carolina, Dr. Vladimir Mironov has been working for a decade to grow meat. A developmental biologist and tissue engineer, Dr. Mironov, is one of only a few scientists worldwide involved in bioengineering cultured meat.
  (30)It's a product he believes could help Solve future global food crises resulting from shrinking amounts of land available for growing meat the old-fashioned way.
  "Growth of cultured meat is also under way in the Netherlands", Mironov told Reuters in an interview, "but in the United States, it is science in search of funding and demand."
  The new National Institute of Food and Agriculture won't fund it, the National Institutes of Health won't fund it, (31) and the NASA funded it only briefly, Mironov said.
  (31)" It's classic disruptive technology," Mironov said. "Bringing any new technology on the market, on average, costs $1 billion. We don't even have $1 million."
  Director of the Advanced Tissue Biofabrication Center in the Department of Regenerative Medicine and Cell Biology at the medical university, Mironov now primarily conducts research on tissue engineering, or growing of human organs.
  "There's an unpleasant factor when people find out meat is grown in a lab. They don't like to associate technology with food," said Nicholas Genovese, a visiting scholar in cancer cell biology.
  (32)"But there are a lot of products that we eat today that are considered natural that are produced in a similar manner," Genovese said.
  30. What does Dr.Mironov think of bioengineering cultured meat?
  [解析] D。细节题。Dr. Mironov认为生物工程所制造出来的肉类可以帮助解决未来由于用于以旧方式制造肉类的可用土地减少而带来的食物危机。答案选D。
  31. What does Dr.Mironov say about the funding for their research?
  [解析] C。推断题。Mironov说要将一项新技术推向市场,需要十亿美元,而他们现在连一百万美元都没有,故可知他们现在还属于资金很不足的状态。选C。
  32. What does Nicholas Genovese say about a lot of products we eat today?
  [解析] D。细节题。Nicholas Genovese说人们不喜欢用科技方法培育出来的肉类,但实际上今天有很多我们所吃的以为很天然的食物是用同样的方法(即用科技的方法)培育出来的,故答案选D。
  Passage Three
  Question 33 to 35 are based on the passage you have just heard.
  Bernard Jackson is a free man today, but he has many bitter memories. (33) Jackson spent five years in prison after a jury wrongly convicted him of raping two women. At Jackson's trial, although two witnesses testified that Jackson was with them in another location at the times of the crimes, he was convicted anyway. Why? (34)The jury believed the testimony of the two victims, who positively identified Jackson as the man who has attacked them. The court eventually freed Jackson after the police found the man who had really committed the crimes. Jackson was similar in appearance to the guilty man. The two women has made a mistake in identity. As a result, Jackson has lost five years of his life.
  The two women in this case were eyewitnesses. They clearly saw the man who attacked them, yet they mistakenly identified an innocent person. Similar incidents have occurred before. Eyewitnesses to other crimes have identified the wrong person in a police lineup or in photographs.
  (35)Many factors influence the accuracy of eyewitness testimony. For instance, witnesses sometimes see photographs of several suspects before they try to identify the person they saw in a lineup of people. They can become confused by seeing many photographs of similar faces. The number of people in the lineup, and whether it is a live lineup or a photograph, may also affect a witness's decision. People sometimes have difficulty identifying people of other races. The questions the police ask witnesses also have an effect on them.
  33. What do we learn about Bernard Jackson?
  [解析] D。细节题。短文开头提到Jackson在被陪审团错误地判定强奸了两位妇女后在监牢里呆了五年,由此可知Jackson 被误判入狱了,因此选D。
  34. What les directly to Jackson’s sentence?
  [解析] C。细节题。原文指出Jackson的案件中虽然他的两位见证人指出Jackson在案发时和他们在一起在另一个地方,但陪审团相信两位受害者的证词,他们确认Jackson 就是侵害她们的那个人。最终Jackson被判了刑,可见导致 Jackson入狱的直接原因就是两位受害人的指认,选C。
  35. What lesson do we learn from Jackson’s case?
  [解析] D。细节题。短文的最后一段第一句就指出很多因素影响证人们的证词的精确性,接着举了几个例子来进行说明。答案选D。
  Section C
  About 700,000 children in Mexico dropped out of school last year as recession-stricken families pushed kids to work, and a weak economic recovery will allow only a (36) slight improvement in the drop-out rate in 2010, a top education (37) official said.
  Mexico's economy suffered more than any other in Latin America last year, (38) shrinking an estimated 7 percent due to a (39) plunge in U.S. demand for Mexican exports such as cars.
  The (40) decline led to a 4 percent increase in the number of kids who left (41) primary or middle school in 2009, said Juan de Dios Castro, who (42) heads the nation's adult education program and keeps a close watch on drop-out rates.
  "(43) Poverty rose and that is a factor that makes our job more difficult," Castro told Reuters in an interview earlier this month.
  (44) Hindered by higher taxes and weak demand for its exports, Mexico's economy is seen only partially recovering this year. As a result, drop-out rates will not improve much, Castro said.
  "There will be some improvement, but not significant," Castro said.
  (45) Mexico has historically had high drop-out rates as poor families pull kids out of school to help put food on the table. And children often sell candy and crafts in the streets or work in restaurants.
  (46) The nation's drop-out problem is just the latest bad news for the long-term competitiveness of the Mexican economy. Mexico's politicians have resisted mending the country's tax, energy and labor laws for decades, leaving its economy behind countries such as Brazil and Chile.
  Part Ⅳ Reading Comprehension (Reading in Depth)
  Section A
  译文划线点评
  47.[解析] Clean technologies like wind and solar。细节题。根据第一段第二句可知,很多研究和创新都致力于找到环保的替代能源,而离清洁的风能和太阳能可以满足我们所需的重要部分还需几十年的时间,故风能和太阳能可以作为替代能源。
  48.[解析] Capturing and storing CO2。细节题。根据第三段第三句“That forward thinking strategy is gaining support”中的“that”可以看出,the forward thinking strategy指的是前面的内容。而前面两句话都在谈capturing and storing CO2,故此处可以确定为Capturing and storing CO2。注意首字母要 大写。
  49.[解析] put it to new use。细节题。文章第四段第二句提到 One option is to put it to new uses,可知正确答案为put it to new use。
  50.[解析] increase their yield of fruits and vegetables。细节题。根据第四段最后一句提到:在荷兰,Shell将二氧化碳送到一些将其通过管道运输到温室之中的农民那里,这增加了他们所种植的水果和蔬菜的产量。
  51.[解析] the scale of C02 emissions。细节题。本题可以定位到最后一段的第一句,句中提到:二氧化碳的排放规模使其需要被大规模地长期存储。
  Section B
  Passage One
  译文划线点评
  52.[解析] A。细节题。原文第二段指出未被科学家们所充分了解的是目标设定的潜在危害,故可知,作者真正想说的是目标设定这一举措所带来的潜在危害长久以来被忽略了。
  53.[解析] D。细节题。根据第五段,But in many cases,goals have economic rewards that make them more powerful.紧接着便引出Enron的例子,五、六段是承接关系,故Enron的例子是为了进一步说明上一段的观点,金钱鼓励会使员工更加积极。
  54.[解析] C。细节题。本题可以定位到第七段,由Such was the case可以看出,Such指代上文所阐述的内容,the case是该句主语,其后所跟从句为case的同位语,功能是对case的补充说明。所以Sears的例子是为了对第七段第一句话进行进一步说明,因此Sears的目标设定方案compel them to lie,cheat or steal。
  55.[解析] C。细节题。文章第八段第二句,实践主义者反对Schweitzer的团队使用新闻报告作为确凿的证据来支撑他的研究结论。故与C项该研究得出的结论并没有可靠的科学依据相符。
  56.[解析] A。细节题。倒数第二段第一句话,But Schweitzer contends后面即为争论的内容。他认为目标设定与不道德行为之间的联系需要进一步的重视与调查。
  Passage Two
  译文划线点评
  57.[解析] D。细节题。文章第二段后两句,可知两个国家中(中国和印度)沿着政府所指引的正确道路来平衡市场经济,正如印度经济学家所言:市场的无形之手通常很强地依赖于政府的有形之手,故可知市场无形之手与政府有形之手完美切合,共同确保经济的增长。
  58.[解析] D。推断题。本题可采用排除法,根据题干所引用的原句,政府不能为我们解决问题,因为政府本身就是问题之所在。通过该句可以排除C。而A选项在文中并没有提到,亦可排除。接下来,文中提到在2007年,是政府的调节阻止了经济的下滑,并且下文又提到:一些有效的联邦措施可以引导国家回归到正确的道路上。所以不能说政府是无效的。排除B。因此,得出答案为D。
  59.[解析] D。细节题。文章第三段第三句直接指出,it was decisive government intervention that saved the day.是政府的果断干预拯救了经济的 崩盘。因此2007年,是政府采取的有效措施阻止了美国经济的下滑,故选D。
  60.[解析] C。细节题。文章第四段第六句指出,实行所有可行性方案的前提,,必须确保美国人摒弃缩小政府,减少监管的错误思想。美国人受制于自己的意识形态,而改变这种顽固的意识形态才是解决问题的根本之所在。
  61.[解析] D。细节题。文章最后一段前两句能够看出,欧洲的问题在于不断增加的债务,忽略了负债所引起的市场效应。故D为正确选项。
  Part Ⅴ Cloze
  答案思路详解
  62.[解析] C。词义辨析题。notice通知,注意;note注解;notion观点,见解;notification通知,通告。此处是指提出观点,故选C。
  63.[解析] D。固定搭配题。It was not long before…意为“不久,没多久”。故选D。
  64.[解析] C。固定搭配题。此处的句意是:没多久,标有“Mozart效应”的产品就开始对那些想要把自己刚刚学步的孩子放到通向名校的快速通道上产生了巨大的吸引力,在这里用on the track,故选C。
  65.[解析] B。词义辨析题。propel推进,驱使;propose建议,提议;submit提交,呈递;subject使隶属于……,使屈从于……。本句是说乔治亚州的州长提议给每一名新生儿发一张古典音乐CD或磁带。故选B。
  66.[解析] B。词义辨析题。witness证人,目击者;evidence证据,依据;symptom症状;context上下文。此处是说支持莫扎特疗法效果的证据。故选B。
  67.[解析] D。词义辨析题。subtle微妙的;elementary基本的;sensitive敏感的;original最初的。此处是指最初的研究。故选D。
  68.[解析] A。逻辑分析题。however然而;moreover而且,此外;then然后;therefore因此。结合上下文,此处应表转折关系。故选A。
  69.[解析] A。词义辨析题。effort努力;impulse冲动;object目标;attention注意力。此处主要是将学习和 练习音乐结合起来的共同努力,conceded effort共同努力。故选A。
  70.[解析] A。词义辨析题。oppose to反对,accustomed to习惯于,relate to涉及,devote to将……奉献给。此处是“与……作对比”的意思。故选A。
  71.[解析] B。固定搭配题。once in a while意为“有时,偶尔”。根据上下文,可以看到在这里强调的是:科学家们研究了将学习与练习音乐结合起来所达到的良好效果以反对时不时地听一听Mozart的CD或玩一玩电脑益智游戏。此处conceded effort与once in awhile形成对比。故选B。
  72. [解析] B。词义辨析题。organism有机体,生物体;technique技术;mechanism机制;mechanic技工。此处应为monitoring techniques,指监控技术。故选B。
  73. [解析] D。词义辨析题。upon在……上;amid 在……中;among在……之中;inside在……里。inside your head意为“在你的大脑里”。故选D。
  74. [解析] D。词义辨析题。subject学科,科目;model模型;cause原因;lesson课程。此外应为music lessons,指音乐课。故选D。
  75. [解析] A。词义辨析题。enhance提高,加强;introduce介绍;accelerate加速;elaborate精心制作。此处 是说提高基本学习能力。故选A。
  76. [解析] D。词义辨析题。contend主张;convey传达;conceive设想,考虑;convince说服,使确信。此 处是说让政府官员信服。故选D。
  77. [解析] A。词义辨析题。trouble困扰;transform改变;distract转移,分心;disclose揭露。此处应为 trouble public schools,指困扰着公共学校。故选A。
  78. [解析] C。词义辨析题。urgent紧急的;casual随便的,非正式的;diligent勤勉的,用功

网站统计|优领域|优领域 ( 粤ICP备12011853号-1 )  

GMT+8, 2019-1-23 05:15 , Processed in 0.087245 second(s), 12 queries .

Copyright © 2008-2014 优领域

回顶部