设为首页收藏本站优领域

优领域

 找回密码
 立即注册

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索

2012年6月大学英语4级考试真题

2014-5-18 15:54| 发布者: dzly| 查看: 608| 评论: 0

摘要: 2012年6月大学英语4级考试真题

2012年6月大学英语4级考试真题


  Part Ⅰ Writing
  Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a short essay on the topic of On Excessive Packaging, following the outline below. You should write at least 120 words but no more than 180 words.
  1.目前许多商品存在过度包装的现象
  2.出现这一现象的原因
  3.我对这一现象的看法和建议
  On Excessive Packaging
  Part Ⅱ Reading Comprehension (Skimming and Scanning)
  Directions: In this part, you will have 15 minutes to go over the passage quickly and answer the questions on Answer Sheet 1. For questions 1-7, choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D). For questions 8-10, complete the sentences with the information given in the passage.
  Small Schools Rising
  This year's list of the top 100 high schools shows that today, those with fewer students are flourishing.
  Fifty years ago, they were the latest thing in educational reform: big, modem, suburban high schools with students counted in the thousands. As baby boomers (二战后婴儿潮时期出生的人) came of high-school age, big schools promised economic efficiency, a greater choice of courses, and, of course, better football teams. Only years later did we understand the trade-offs this involved: the creation of excessive bureaucracies (官僚机构), the difficulty of forging personal connections between teachers and students. SAT scores began dropping in 1963; today, on average, 30% of students do not complete high school in four years, a figure that rises to 50% in poor urban neighborhoods. While the emphasis on teaching to higher, test-driven standards as set in No Child Left Behind resulted in significantly better performance in elementary (and some middle) schools, high schools for a variety of reasons seemed to have made little progress.
  Size isn't everything, but it does matter, and the past decade has seen a noticeable countertrend toward smaller schools. This has been due, in part, to the Bill and Melinda Gates Foundation, which has invested $1.8 billion in American high schools, helping to open about 1,000 small schools—most of them with about 400 kids each, with an average enrollment of only 150 per grade. About 500 more are on the drawing board. Districts all over the country are taking notice, along with mayors in cities like New York, Chicago and San Diego. The movement includes independent public charter schools, such as No.1 BASIS in Tucson, with only 120 high-schoolers and 18 graduates this year. It embraces district- sanctioned magnet schools, such as the Talented and Gifted School, with 198 students, and the Science and Engineering Magnet, with 383, which share a building in Dallas, as well as the City Honors School in Buffalo, N.Y., which grew out of volunteer evening seminars for students. And it includes alternative schools with students selected by lottery (抽签), such as H-B Woodlawn in Arlington, Va.And most noticeable of all, there is the phenomenon of large urban and suburban high schools that have split up into smaller units of a few hundred, generally housed in the same grounds that once boasted thousands of students all marching to the same band.
  Hillsdale High School in San Mateo, Calif., is one of those, ranking No.423—among the top 2% in the country—on Newsweek's annual ranking of America's top high schools. The success of small schools is apparent in the listings. Ten years ago, when the first Newsweek list based on college-level test participation was published, only three of the top 100 schools had graduating classes smaller than 100 students. This year there are 22. Nearly 250 schools on the full Newsweek list of the top 5% of schools nationally had fewer than 200 graduates in 2007.
  Although many of Hillsdale's students came from wealthy households, by the late 1990s average test scores were sliding and it had earned the unaffectionate nickname (绰号) "Hillsjail". Jeff Gilbert, a Hillsdale teacher who became principal last year, remembers sitting with other teachers watching students file out a graduation ceremony and asking one another in astonishment, "How did that student graduate?"
  So in 2003 Hillsdale remade itself into three "houses", romantically named Florence, Marrakech and Kyoto. Each of the 300 arriving ninth grades are randomly (随机地) assigned to one of the houses, where they will keep the same four core subject teachers for two years, before moving on to another for 11th and 12th grades. The closeness this system cultivates is reinforced by the institution of "advisory" classes. Teachers meet with students in groups of 25, five mornings a week, for open-ended discussions of everything from homework problems to bad Saturday-night dates. The advisers also meet with students privately and stay in touch with parents, so they are deeply invested in the students' success. "We're constantly talking about one another's advisees," says English Teacher Chris Crockett. "If you hear that yours isn't doing well in math, or see them sitting outside the dean's office, it's like a personal failure." Along with the new structure came a more demanding academic program; the percentage of freshmen taking biology jumped from 17 to 95. "It was rough for some, but by senior year, two-thirds have moved up to physics," says Gilbert. "Our kids are coming to school in part because they know there are adults here who know them and care for them." But not all schools show advances after downsizing, and it remains to be seen whether smaller schools will be a cure-all solution.
  The Newsweek list of top U.S. high schools was made this year, as in years past, according to a single metric, the proportion of students taking college-level exams. Over the years this system has come in for its share of criticism for its simplicity. But that is also its strength: it's easy for readers to understand, and to do the arithmetic for their own schools if they'd like.
  Ranking schools is always controversial, and this year a group of 38 superintendents (地区教育主管) from five states wrote to ask that their schools be excluded from the calculation. "It is impossible to know which high schools are 'the best 'in the nation," their letter read, in part. "Determining whether different schools do or don't offer a high quality of education requires a look at many different measures, including students' overall academic accomplishments and their subsequent performance in college, and taking into consideration the unique needs of their communities."
  In the end, the superintendents agreed to provide the data we sought, which is, after all, public information. There is, in our view, no real dispute here; we are all seeking the same thing, which is schools that better serve our children and our nation by encouraging students to tackle tough subjects under the guidance of gifted teachers. And if we keep working toward that goal, someday, perhaps, a list won't be necessary.
  1. Fifty years ago, big, modem, suburban high schools were established in the hope of ______.
  A) ensuring no child is left behind B) increasing economic efficiency
  C) improving students' performance on SAT D) providing good education for baby boomers
  2. What happened as a result of setting up big schools?
  A) Teachers' workload increased. B) Students' performance declined.
  C) Administration became centralized. D) Students focused more on test scores.
  3. What is said about the schools funded by the Bill and Melinda Gates Foundation?
  A) They are usually magnet schools. B) They are often located in poor neighborhoods.
  C) They are popular with high-achieving students. D) They are mostly small in size.
  4. What is most noticeable about the current trend in high school education?
  A) Some large schools have split up into smaller ones.
  B) A great variety of schools have sprung up in urban and suburban areas.
  C) Many schools compete for the Bill and Melinda Gates Foundation funds.
  D) Students have to meet higher academic standards.
  5. Newsweek ranked high schools according to ______.
  A) their students' academic achievement
  B) the number of their students admitted to college
  C) the size and number of their graduating classes
  D) their college-level test participation
  6. What can we learn about Hillsdale's students in the late 1990s?
  A) They were made to study hard like prisoners.
  B) They called each other by unaffectionate nicknames.
  C) Most of them did not have any sense of discipline.
  D) Their school performance was getting worse.
  7. According to Jeff Gilbert, the "advisory" classes at Hillsdale were set up so that students could ______.
  A) tell their teachers what they did on weekends
  B) experience a great deal of pleasure in learning
  C) maintain closer relationship with their teachers
  D) tackle the demanding biology and physics courses
  8. ______is still considered a strength of Newsweek's school ranking system in spite of the criticism it receives.
  9. According to the 38 superintendents, to rank schools scientifically, it is necessary to use____________.
  10. To better serve the children and our nation, schools should hire gifted teachers and encourage students to take____________.
  Part Ⅲ Listening Comprehension
  Section A
  Directions: In this section, you will hear 8 short conversations and 2 long conversations. At the end of each conversation, one or more questions will be asked about what was said. Both the conversation and the questions will be spoken only once. After each question there will be a pause. During the pause, you must read the four choices marked A), 13), C) and 19), and decide which is the best answer. Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 2 with a single line through the centre.
  11. A) Trying to sketch a map. B) Painting the dining room.
  C) Discussing a house plan. D) Cleaning the kitchen.
  12. A) She is tired of the food in the canteen. B) She often eats in a French restaurant.
  C) She usually takes a snack in the KFC. D) She is very fussy about what she eats.
  13. A) Listening to some loud music. B) Talking loudly on the telephone.
  C) Preparing for an oral examination. D) Practicing for a speech contest.
  14. A) The man has left a good impression on her family.
  B) The man can dress casually for the occasion.
  C) The man should buy himself a new suit.
  D) The man's jeans and T-shirts are stylish.
  15. A) Grey pants made from pure cotton. B) Fashionable pants in bright colors.
  C) 100% cotton pants in dark blue. D) Something to match her brown pants.
  16. A) Its price. B) Its location. C) Its comfort. D) Its facilities.
  17. A) Travel overseas. B) Look for a new job. C) Take a photo. D) Adopt a child.
  18. A) It is a routine offer. B) It is new on the menu.
  C) It is quite healthy. D) It is a good bargain.
  Questions 19 to 22 are based on the conversation you have just heard.
  19. A) Hosting an evening TV program. B) Having her bicycle repaired.
  C) Lecturing on business management. D) Conducting a market survey.
  20. A) He repaired bicycles. B) He served as a consultant.
  C) He worked as a salesman. D) He coached in a racing club.
  21. A) He wanted to be his own boss. B) He found it more profitable.
  C) He didn't want to start from scratch. D) He didn't want to be in too much debt.
  22. A) They work five days a week. B) They are all the man's friends.
  C) They are paid by the hour. D) They all enjoy gambling.
  Questions 23 to 25 are based on the conversation you have just heard.
  23. A) It has gradually given way to service industry.
  B) It remains a major part of industrial activity.
  C) It has a history as long as paper processing.
  D) It accounts for 80 percent of the region's GDR
  24. A) Transport problems. B) Shortage of funding.
  C) Lack of resources. D) Poor management.
  25. A) Competition from rival companies. B) Product promotion campaigns.
  C) Possible locations for a new factory. D) Measures to create job opportunities.
  Section B
  Directions: In this section, you will hear 3 short passages. At the end of each passage, you will hear some questions. Both the passage and the questions will be spoken only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D). Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 2 with a single line through the centre.
  Passage One Questions 26 to 28 are based on the conversation you have just heard.
  26. A) They shared mutual friends in school.
  B) They had known each other since childhood.
  C) They shared many extracurricular activities.
  D) They had many interests in common.
  27. A) At a local club. B) At Joe's house.
  C) At the sports centre. D) At the boarding school.
  28. A) Durable friendships can be very difficult to maintain.
  B) One has to be respectful of other people in order to win respect.
  C) It is hard for people from different backgrounds to become friends.
  D) Social divisions will break down if people get to know each other. Passage Two Questions 29 to 31 are based on the conversation you have just heard.
  29. A) Near the entrance of a park. B) In his building's parking lot.
  C) At a parking meter. D) At a street comer.
  30. A) It had been taken by the police. B) It had been moved to the next block.
  C) It had been stolen by someone. D) It had been parked at a wrong place.
  31. A) At the Greenville center. B) At a public parking lot.
  C) In a neighboring town. D) In the city garage.
  Passage Three
  Questions 32 to 35 are based on the conversation you have just heard.
  32. A) Famous creative individuals. B) The mysteriousness of creativity.
  C) A major scientific discovery. D) Creativity as shown in arts.
  33. A) It is something people all engage in. B) It helps people acquire knowledge.
  C) It starts soon after we are born. D) It is the source of all artistic work.
  34. A) Creative imagination. B) Logical reasoning.
  C) Natural curiosity. D) Critical thinking.
  35. A) It is beyond ordinary people. B) It is yet to be fully understood.
  C) It is part of everyday life. D) It is unique human trait.
  Section C
  Directions: In this section, you will hear a passage three times. When the passage is read for the first time, you should listen carefully for its general idea. When the passage is read for the second time, you are required to fill in the blanks numbered from 36 to 43 with the exact words you have just heard. For blanks numbered from 44 to 46 you are required to fill in the missing information. For these blanks, you can either use the exact words you have just heard or write down the main points in your own words. Finally, when the passage is read for the third time, you should check what you have written.
  Students have been complaining more and more about stolen property. Radios, cell phones, bicycles, pocket (36) , and books have all been reported stolen. Are these enough campus police to do the job?
  There are 20 officers in the Campus Security Division. Their job is to (37) crime, accidents, lost and found (38) , and traffic problems on campus. More than half of their time is spent directing traffic and writing parking tickets. (39) promptly to accidents and other (40) is important, but it is their smallest job.
  Dealing with crime takes up the rest of their time. Very (41) do any violent crimes actually (42) . In the last five years there have been no (43) , seven robberies and about 60 other violent attacks, most of these involving fights at parties. On the other hand, (44) , which usually involves breaking windows or lights or writing on walls. The thefts are not the carefully planned burglaries (入室盗窃) that you see in movies. (45) .
  Do we really need more police? Hiring more campus police would cost money, possibly marking our tuition go up again. (46) .
  Part Ⅳ Reading Comprehension (Reading in Depth)
  Section A
  Directions: In this section, there is a passage with ten blanks. You are required to select one word for each blank from a list of choices given in a word bank following the passage. Read the passage through carefully before making your choices. Each choice in the bank is identified by a letter. Please mark the corresponding letter for each item on Answer Sheet 2 with a single line through the centre. You may not use any of the words in the bank more than once.
  Questions 47 to 56 are based on the following passage.
  One in six. Believe it or not, that's the number of Americans who struggle with hunger. To make tomorrow a little better, Feeding America, the nation's largest (47) hunger-relief organization, has chosen September as Hunger Action Month. As part of its 30 Ways in 30 Days program, it's asking (48) across the country to help the more than 200 food banks and 61,000 agencies in its network provide low-income individuals and families with the fuel they need to (49) .
  It's the kind of work that's done every day at St. Andrew's Episcopal Church in San Antonio. People who (50) at its front door on the first and third Thursdays of each month aren't looking for God— they're there for something to eat. St. Andrew's runs a food pantry (食品室) that (51) the city and several of the (52) towns. Janet Drane is its manager.
  In the wake of the (53) , the number of families in need of food assistance began to grow. It is (54) that 49 million Americans are unsure of where they will find their next meal. What's most surprising is that 36% of them live in (55) where at least one adult is working. "It used to be that one job was all you needed," says St. Andrew's Drane. "The people we see now have three or four part-time jobs and they're still fight on the edge (56) ."
  A) survive B) surrounding C) serves D) reviewed E) reported
  F) recession G) households H) gather I) formally J) financially
  K) domestic L) competition M) communities N) circling O) accumulate
  Section B
  Directions: There are 2 passages in this section. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A), B), C) and D). You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on Answer Sheet 2 with a single line through the centre.
  Passage One
  Questions 57 to 61 are based on the following passage.
  In times of economic crisis, Americans turn to their families for support. If the Great Depression is any guide, we may see a drop in our skyhigh divorce rate. But this won't necessarily represent an increase in happy marriages. In the long run, the Depression weakened American families, and the current crisis will probably do the same.
  We tend to think of the Depression as a time when families pulled together to survive huge job losses. By 1932, when nearly one-quarter of the workforce was unemployed, the divorce rate had declined by around 25% from 1929. But this doesn't mean people were suddenly happier with their marriages. Rather, with incomes decreasing and insecure jobs, unhappy couples often couldn't afford to divorce. They feared neither spouse could manage alone.
  Today, given the job losses of the past year, fewer unhappy couples will risk starting separate households. Furthermore, the housing market meltdown will make it more difficult for them to finance their separations by selling their homes.
  After financial disasters family members also tend to do whatever they can to help each other and their communities. A 1940 book, The Unemployed Man and His Family, described a family in which the husband initially reacted to losing his job "with tireless search for work." He was always active, looking for odd jobs to do.
  The problem is that such an impulse is hard to sustain. Across the country, many similar families were unable to maintain the initial boost in morale (士气) . For some, the hardships of life without steady work eventually overwhelmed their attempts to keep their families together. The divorce rate rose again during the rest of the decade as the recovery took hold.
  Millions of American families may now be in the initial stage of their responses to the current crisis, working together and supporting one another through the early months of unemployment.
  Today's economic crisis could well generate a similar number of couples whose relationships have been irreparably (无法弥补地) ruined. So it's only when the economy is healthy again that we'll begin to see just how many broken families have been created.
  57. In the initial stage, the current economic crisis is likely to______.
  A) tear many troubled families apart B) contribute to enduring family ties
  C) bring about a drop in the divorce rate D) cause a lot of conflicts in the family
  58. In the Great Depression many unhappy couples chose to stick together because______.
  A) starting a new family would be hard B) they expected things would turn better
  C) they wanted to better protect their kids D) living separately would be too costly
  59. In addition to job losses, what stands in the way of unhappy couples getting a divorce?
  A) Mounting family debts. B) A Sense of insecurity.
  C) Difficulty in getting a loan. D) Falling housing prices.
  60. What will the current economic crisis eventually do to some married couples?
  A) It will force them to pull their efforts together.
  B) It will undermine their mutual understanding.
  C) It will help strengthen their emotional bonds.
  D) It will irreparably damage their relationship.
  61. What can be inferred from the last paragraph?
  A) The economic recovery will see a higher divorce rate.
  B) Few couples can stand the test of economic hardships.
  C) A stable family is the best protection against poverty.
  D) Money is the foundation of many a happy marriage.
  Passage Two
  Questions 62 to 66 are based on the following passage.
  People are being lured (引诱) onto Facebook with the promise of a fun, free service, without realizing that they're paying for it by giving up loads of personal information. Facebook then attempts to make money by selling their data to advertisers that want to send targeted messages.
  Most Facebook users don't realize this is happening. Even if they know what the company is up to, they still have no idea what they're paying for Facebook, because people don't really know what their personal data is worth.
  The biggest problem, however, is that the company keeps changing the rules. Early on, you could keep everything private. That was the great thing about Facebook -- you could create your own little private network. Last year, the company changed its privacy rules so that many things -- your city, your photo, your friends' names—were set, by default (默认) , to be shared with everyone on the Internet.
  According to Facebook's vice president Elliot Schrage, the company is simply making changes to improve its service, and if people don't share information, they have a "less satisfying experience."
  Some critics think this is more about Facebook looking to make more money. Its original business model, which involved selling ads and putting them at the side of the page, totally flopped. Who wants to look at ads when they're online connecting with their friends?
  The privacy issue has already landed Facebook in hot water in Washington. In April, Senator Charles Schumer called on Facebook to change its privacy policy. He also urged the Federal Trade Commission to set guidelines for social-networking sites. "I think the senator rightly communicated that we had not been clear about what the new products were and how people could choose to use them or not to use them," Schrage admits.
  I suspect that whatever Facebook has done so far to invade our privacy, it's only the beginning. Which is why I'm considering deactivating (撤销) my account. Facebook is a handy site, but I'm upset by the idea that my information is in the hands of people I don't trust. That is too high a price to pay.
  62. What do we learn about Facebook from the first paragraph?
  A) It is a website that sends messages to targeted users.
  B) It makes money by putting on advertisements.
  C) It profits by selling its users' personal data.
  D) It provides loads of information to its users.
  63. What does the author say about most Facebook users?
  A) They are reluctant to give up personal information.
  B) They don't know their personal data enriches Facebook.
  C) They don't identify themselves when using the website.
  D) They care very little about their personal information.
  64. Why does Facebook make changes to its rules according to Elliot Schrage?
  A) To render better service to its users.
  B) To conform to the Federal guidelines.
  C) To improve its users' connectivity.
  D) To expand its scope of business.
  65. What does Senator Charles Schumer advocate?
  A) Setting guidelines for advertising on websites.
  B) Banning the sharing of users' personal information.
  C) Formulating regulations for social-networking sites.
  66. Why does the author plan to cancel his Facebook account?
  A) He is dissatisfied with its current service. B) He finds many of its users untrustworthy.
  C) He doesn't want his personal data abused. D) He is upset by its frequent rule changes.
  Part V Cloze
  Directions: There are 20 blanks in the following passage. For each blank there are four choices marked A), B), C) and D). You should choose the ONE that best fits into the passage. Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 2 with a single line through the centre.
  Because conflicts and disagreements are part of all close relationships, couples need to learn strategies for managing conflict in a healthy and constructive way. Some couples just (67) and deny the presence of any conflict in a relationship. (68) , denying the existence of conflict results in couples (69) to solve their problems at early (70) , which can then lead to even greater problems later (71) . Not surprisingly, expressing anger and disagreement leads to lower marital ( 婚姻的) satisfaction at the beginning. However, this pattern of behavior (72) increases in martial satisfaction over time. Research suggests that working (73) conflicts is an important predictor of marital satisfaction.
  So, what can you do to manage conflict in your own relationships? First, try to understand the other person's point of view (74) put yourself in his or her place. People who are (75) to what their partner thinks and feels (76) greater relationship satisfaction. For example, researchers found that among people in dating relationships (77) marriages, those who can adopt their partner's perspective shows more positive (78) , more relationship-enhancing attributes, and more constructive responses (79) conflict.
  Second, because conflict and disagreements are an (80) . part of close relationships, people need to be able to apologize to their partner for wrongdoings and (81) forgiveness from their partner for their own acts. Apologies minimize conflicts, lead to forgiveness, and serve to restore relationship closeness. In line (82) this view, spouses who are more forgiving show higher marital (83) over time. Interestingly, apologizing can even have (84) health benefits. For example, when people reflect on hurtful (85) and grudges (怨恨), they show negative physiological (生理的) effects, including (86) heart rate and blood pressure, compared to when they reflect on sympathetic perspective-taking and forgiving.
  67. A) resolve B) regret
  C) abandon D) avoid
  68. A) Besides B) Therefore
  C) Moreover D) However
  69. A) trying B) declining
  C) failing D) striving
  70. A) ages B) years
  C) stages D) intervals
  71. A) on B) by
  C) off D) away
  72. A) prescribes B) protests
  C) proves D) predicts
  73. A) round B) amid
  C) among D) through
  74. A) so B) while
  C) but D) and
  75. A) sensitive B) superior
  C) exclusive D) efficient
  76. A) expose B) experience
  C) explore D) exploit
  77. A) as long as B) as far as
  C) as well as D) as soon as
  78. A) minds B) emotions
  C) psychology D) affection
  79. A) to B) against
  C) at D) toward
  80. A) absolute B) inevitable
  C) essential D) obvious
  81. A) require B) inquire
  C) receive D) achieve
  82. A) over B) with
  C) up D) of
  83. A) quality B) identity
  C) charity D) capability
  84. A) creative B) positive
  C) objective D) competitive
  85. A) prospects B) concepts
  C) memories D) outlooks
  86. A) added B) toughened
  C) strengthened D) increased
  Part Ⅵ Translation
  Directions: Complete the sentences by translating into English the Chinese given in brackets. Please write you translation on Answer Sheet 2.
  87. These flowers looked as if they_____________________________________(好长时间没有浇水了).
  88. Fred bought a car last week. It is_____________________________________(比我的车便宜一千英镑).
  89.This TV program is quite boring. We might_____________________________________(不妨听听音乐).
  90. He left his office in a hurry, with_____________________________________(灯亮着,门开着).
  91. The famous novel is said to_____________________________________(已经被译成多种语言).
  2012年6月大学英语4级真题全译文超精解
  1. A 2. B 3. D 4. A 5. D 6. D 7. C
  8. Simplicity 9. a look at many different measures
  10. tough subjects
  11. C 12. A 13. A 14. B 15. A 16. B 17. A
  18. D 19. A 20. C 21. A 22. B 23. B 24. A
  25. D 26. B 27. B 28. D 29. B 30. C 31. D
  32. B 33. D 34. A 35. C
  36. calculators 37. handle 38. items 39. Responding
  40. emergencies 41. rarely 42. occur 43. murders
  44. there have been hundreds of thefts and cases of deliberate damaging of public property
  45. Things get stolen when it is easy to steal them because they are left lying around unwatched
  46. A better wav to solve this problem might be for all of us to be more careful with our things
  47. K 48. M 49. A 50. H 51. C 52. B 53. F
  54. E 55. G 56. J 57. C 58. D 59. D 60. D
  61. A 62. C 63. B 64. A 65. C 66. C 67. D
  68. D 69. C 70. C 71. A 72. D 73. D 74. D
  75. A 76. B 77. C 78. B 79. A 80. B 81. C
  82. B 83. A 84. B 85. C 86. D
  87. hadn't been watered for a long time
  88. one thousand pound cheaper than mine
  89. as well listen to the music
  90. lights on and doors open
  91. have been translated into multiple languages
  答案详解与译文划线点评
  Part Ⅰ Writing
  [写作提示]
  本文主题是比较贴近社会的热点话题,提示要求学生先指出现象,阐述原因,最后论述白己的观点。 文章可以分为三段,第一段才指出目前市场上的商品存在过皮包装的现象。第二段具体说明出现这种现象的原因。第三段作者提出了自己的观点和建议。
  [写作范文]
  On Excessive Packaging
  In recent years we can see quite a lot of products are excessively packaged. My newly bought shirt come swathed in tissue paper, placed in a cardboard box and then finished off in wrapping paper. Why do people have a liking for excessive packaging?
  There are many reasons that contribute to this phenomenon. Firstly, producers are profit-driven and they can raise the prices of their products by delicate packaging so as to make much more profit. Secondly, consumers tend to think it more decent to purchase well-packaged products, especially when they want to buy gifts for their friends. The last but not the least, imperfect taws and regulations make it not possible to completely ban excessive packaging.
  In my opinion, besides the cost for buyers, excessive packaging also results in the waste of resources and environment pollution. To solve the problem, it's necessary to take the following measures. First, laws and regulations must be perfected to restrict excessive packaging. Second, we need to raise consumer's awareness that delicate packaging doesn't equal to high quality. Meanwhile, we need to advocate packaging recycling.
  [范文翻译]
  论过度包装
  近些年来我们可以看到有相当多的商 品都过度包装了。我新买的衬衣被包装纸 层层包裹着,放在一个硬纸盒里,接着用 打包纸包好。为什么人们这么喜欢过度包装呢?
  促成这种现象的原因有很多。首先,生产商受到利益的驱使,他们可以通过对产品进行精装来提高产品的价格,从而获得更多的利润。其次,消费者倾向于认为购买精美包装的商品比较体面,特别是馈赠友人之时。最后,也是非常重要的一点,不完善的法律法规使得过度包装不可能被完全禁止。
  我认为,过度包装不仅增加了购买者的花销,还导致了资源的浪费和环境的污染。为了解决这个问题,有必要采取以下措施:第一,完善法律法规以限制过度包装。第二,我们需要提高消费者的意识,即精致的包装并不等同于好的产品质量。同时,我们还需要倡导包装的循环再利用。
  PartⅡ Reading Comprehension
  1. [解析] A。细节题。根据题干中的Fifty years ago定位至文 章的第一段最后一句,由该句中the emphasis on teaching to higher, test-driven standards as set in No Child Left Behind可知, 建立大规模的现代化郊区高中是为了确保没有学生被落下。
  2. [解析] B。根据题干中result of setting up big schools可以定位至文章的第一段第四句,由该句可知学生的成绩在下降,最后一句也提到了由于多种原因,高中并没有取得多大进步,学生的成绩并没有像小学和某学初中一样提高。
  3. [解析] D。细节题。根据题干中Bill and Melinda Gates Foundation定位至文章的第二段第二句,由该句可知,比尔和梅琳达?盖茨基金会建立的学校大多数规模较小。
  4. [解析] A。细节题。根据题干中的most noticeable可以定位至第二段的最后一句,该句中提到And most noticeable of all, there is the phenomenon of large urban and suburban high schools that have split up into smaller units of a few hundred, 由此可知,当前高中教育趋势中最引人注意的就是一规模大的学校分成了若干只有几百人的小规模学校。
  5. [解析] D。细节题。根据Newsweek ranked high schools定位至文章第三段第三句,由该句可知,《新闻周刊》根据大学水平测试的参与情况来对高中进行排名。
  6. [解析] D。细节题。根据题干中的Hillsdale和late 1990s可以定位 到第四段第一句,由该句可知学生的成绩在20世纪90年代下滑了,成绩变得更差。
  7. [解析] C。推理题。根据题干中的“advisory”classes可以定位至第 五段第三句,由该句可知“咨询”课程增强了学生与老师的亲密关系。
  8. [解析] Simplicity。细节题。根据题干中的Newsweek和criticism可 以定位至第六段倒数第二句,该句中提到Over the years this system has come in for its share of criticism for its simplicity,由此可知《新闻 周刊》受到批评是因为其simplicity。但是最后一句却也指出But that is also its strength,由此可知simplicity也是《新闻周刊》的一项优势。
  9. [解析] a look at many different measures。细节题。根据题干中 的38 superintendents可以定位至文章的倒数第二段。该段最后一句中通过引用教育主管们在心中的话表明了他们对于进行科学地大学排名的观点,即他们认为有必要关注不同的措施。
  10. [解析] tough subjects。细节题。根据题干中的better serve the children and our nation可以定位至文章最后一段倒数第二句, 由该句可知,学校鼓励学生在有才华的老师的指导下学习一些难度较大的科目。
  Part Ⅲ Listening Comprehension
  Section A
  11. M: As you can see from the drawings, the kitchen has one door into the dining room, another into the family room and a third to the outside.
  W: The door into the family room isn't big enough. Could it be made wider?
  Q: What are the speakers doing?
  [解析] C。细节题。从对话中看出男士在指出图纸上房屋的构造计划,而女士紧接着也给出了自己关于房屋的意见。故选C。
  12. M: I'm thinking about where to go for a bite tonight. Any suggestions, Barbara?
  W: Well, how about the French restaurant near the KFC? Frankly, I've had enough of our canteen food.
  Q: What do we learn about the woman?
  [解析] A。推理题。男士问女士关于今晚去哪里吃饭的建议,女士提出了自己的想法,说受够了食堂的食物。这个对话中主要是理解两个词组的含义,go for a bite去吃点儿东西,have enough of受够了。故选A。
  13. W: Hey, if you can't enjoy the music at a sensible volume, why not use earphones? I'm preparing for the speech contest.
  M: Oh, sorry. I didn't realize I've being bothering you all this time.
  Q: What is the man probably doing?
  [解析] A。推理题。对话中女士向男士提出抗议,说男士在听音乐时音量太大,打扰到她了。她建议男士戴上耳机听,男士紧接着道歉。故选A。
  14. M: Finally, I've got the chance to put on my new suit tonight. I hope to make a good impression on your family.
  W: Come on! It's only a family reunion. So jeans and T-shirts are just fine.
  Q: What does the woman mean?
  [解析] B。推理题。对话中男士说今晚有机会穿新衣服了,他希望给女士的家人留下好印象;而女士说,这只是家庭聚会,穿牛仔裤和T恤就行了。由此可知,这种场合可以穿得随意点。 故选B。
  15. M: Would you like to see those pants in brown and navy blue? These two colors are coming in this season.
  W: Oh, actually grey is my favorite color, but I prefer something made from cotton, 100% cotton I mean.
  Q: What is the woman looking for?
  [解析] A。细节题。男士说到这个季节正流行棕色和海军蓝的裤子,可女士说她最喜欢的颜色是灰色,而且她喜欢纯棉的。故选A。
  16. W: From here, the mountains look as if you could just reach out and touch them.
  M: That's why t chose this lodge. It has one of the best views in Switzerland.
  Q: What is the man's chief consideration in choosing the lodge?
  [解析] A。细节题。男士说到这个季节正流行棕色和海军蓝的裤子,可女士说她最喜欢的颜色是灰色,而且她喜欢纯棉的。故选A。
  16.W:From here,the mountains look as if you could just reach out and touch them。
  M:That's why I chose this lodge.It has one of the best views in Switzerland.
  Q:What is the man's chief consideration in choosing the lodge?
  [解析] B。细节题。对话中女士说从这里望去那些山脉好像触手可及,男士说这就是他选择这个旅舍的原因,这里有瑞士最美的景色,所以男士是出于位置的考虑。故选B。
  17. M: What do I have to do to apply for a passport?
  W: You need proof of citizenship, either an old passport or a birth certificate and three photographs. Then you must complete this form and pay a fee.
  Q: What is the man most probably going to do?
  [解析] A。推理题。男士问申请护照要准备些什么,女士回答说需要国籍证明、旧的护照或者出生证明,以及三张照片,然后填写表格并付费。从四个答案选项中可以推断出男士可能要出国旅游。故选A。
  18. M: Miss, can I interest you in a pork special with serving tonight? It's only 799, half the usual price and it's very tasty.
  W: Oh really? I will try it.
  Q: What does the man say about the dish?
  [解析] D。细节题。男士说今晚上供应的猪肉特价,只有平常价格的一半,而且还非常美味,女士说要尝尝。由此可知男士推荐的这道菜是物超所值的。故选D。
  Now you'll hear the two long conversations.
  Conversation One
  W: (19) Good evening, and welcome to this week's Business World, the program for and about business people. Tonight, we have Mr. Steven Kayne, who has just taken over and established bicycle shop. Tell us, Mr. Kayne, what made you want to run your own store?
  M: Well, I always loved racing bikes and fixing them. (20) When I was working full-time as a salesman for a big company, I seldom had time to enjoy my hobby. I knew then that as soon as I had enough money to get my own business going, I'll do it. I had my heart set on it and I didn't let anything stand in my way. (21)When I went down to the bank and got a business loan, I knew I'd love being my own boss. Now my time is my own. I open the store when I want and leave when I want.
  W: You mean you don't keep regular hours?
  M: Well, the sign on my store says the hours are ten to six, but if business is slower than usual, I can just lock up and take off early.
  W: Have you hired any employees to work with you yet?
  M: (22) Yeah, a couple of friends of mine who love biking as much as I do. They help me out a few days a week. It's great because we play cards or just sit around and talk when there are no customers.
  W: Thank you, Mr. Kayne. We wish you success in your new business.
  Questions 19 to 22 are based on the conversation you have just heard.
  19.[解析] A。细节题。对话第一句话Good evening,and welcome to this week’s Business World,the program for and about business people,可知 女士此时是在主持一档晚间电视节目,故选A。
  20. [解析] C。细节题。对话中男士说到When I was working full—time as a salesman for a big company,可知男士以前是一家大公司的全职销售员,故选C。
  21.[解析] A。细节题。对话中男士说到“…I knew I'd love being my own boss…”可知,他想自己当老板,故选A。
  22.[解析] B。细节题。由对话中男士的话可知,有一些朋友和他一样喜欢骑车,他们会在一周中来帮他几天。而当没有顾客时,他们会一起玩牌或坐在那里聊天,所以只有B选项符合题意。
  Conversation Two
  Questions 23 to 25 are based on the conversation you have just heard.
  W: Well, the main activities in the region were historically steel and paper processing.
  M: Yes, but I'm not quite sure about the status of those industries now. Could you tell us something about that?
  W: Yes, of course. In fact, they are less significant, (23)but steel-related manufacturing still accounts for 44% of industrial activity. So it's still very important. In fact, 80% of Spain's machine tools are from the Basque Country. As for paper processing, there's still a little. But it's no longer what it once was in the region. So, is that clear?
  M: Yes, thanks.
  W: (25) Now, to get back to what I was saying, there's a lot of unemployment as well as geographical problems in the region.
  M: Sorry, Victoria. What do you mean by geographical problems?
  W: Well, (24) what I mean is the area is very hilly, mountainous in parts. So there used to be transport problems, now though there are new train links and better roads, but it may be that some smaller towns inland remain not very well connected, is that OK? Does that make sense? When we talk about specific location suggestions for the factory, we'll see this in more detail, so we'll come back to this question, OK?
  M: OK, right.
  W: (25) So I was about to say something about the workforce in the region and the level of training and education. In general, it's very good and improving.
  23.[解析] B。细节题。对话中女士说道:与钢铁相关的制造业仍占44%,而且西班牙的机床80%都是来自这一地区,故只有B选项符合题意。
  24.[解析] A。推理题。对话中女士说道:这一地区多山,以前就存在交通问题,现在虽然有新的铁路线和更好的公路,但是与内陆的一些小城镇仍然没法连接,所以交通问题是制约该地区发展的一个障碍。故选A。
  25.[解析] D。推理题。从对话中“Now, to get back to what I was saying,there's a lot of unemployment”以及女士最后说的话“So I was about to say something about the workforce"可知接下来将讨论就业的问题,故选D。这一题很多考生可能从倒数第三段女士后面的话中而误选了C,其实只要综合起来,理解透彻,也不难得出答案为D。
  Section B
  Passage One
  Questions 26 to 28 are based on the passage you have just heard.
  (26) I first met Joe Ganz when we were both nine years old, which is probably the only reason he's one of my best friends. If I had first met Joe as a freshman in high school we wouldn't even have had the chance to get to know each other. Joe is a day student, but I am a boarding student. We haven't been in same classes, sports or extra- curricular activities. (27) Nonetheless, I spend nearly every weekend at his house and we talk on the phone every night. This is not to say that we would not have been compatible if we had first met in our freshman year. Rather, we would not have been likely to spend enough time getting to know each other due to the lack of immediately visible mutual interests. In fact, to be honest, I struggle even now to think of things we have in common. But maybe that's what makes us enjoy each other's company so much. When I look at my friendship with Joe, I wonder how many people I've known whom I never disliked, but simply didn't take the time to get to know. (28)Thanks to Joe, I have realized how little basis there is for the social divisions that exist in every community. Since this realization, I have begun to make an even more determined effort to find friends in unexpected people and places.
  26.[解析] B。细节题。从文章第一句话可知,我和Joe九岁的时候就认识了,而这可能是Joe成为我最好的一个朋友的唯一原因。故选项B正确。
  27.[解析] B。细节题。文章说到“I spend nearly every weekend at his house…”我几乎每个周末都在Joe的家里度过。故选B。
  28.[解析] D。推理题。文章最后说:多亏了Joe,我认识到存在于各个社会的各种界限是缺乏依据的,由于意识到了这一点,我开始更加坚定地努力在偶遇的人群和偶然到达的地方寻找朋友。故选D。
  Passage Two Questions 29 to 31 are based on the passage you have just heard.
  It was a bad night for Lewis. His research in the neighboring town has taken longer than he expected. It was late and he was very tired when he drove home. (29)He turned into his building's parking lot, but all the spaces were full. He drove back out onto the street, looking for a parking space. The first block was full. The next block was almost empty. Lewis didn't see a "no parking" sign, but he has expected that his parking were allowed there. Most the spaces would be filled. Then he saw a small parking lot with two free spaces. He was so glad to see them that he didn't even think to read the sign by the entrance. He drove in, parked and hurried home to go to bed. (30)The next morning he went back to the lot to get his ear. It was gone. He ran home and telephoned the city police to say that his car had been stolen. It took the police only a minute to tell him what had happened: his car had been on a private lot. It had been taken away by the police. (31) Lewis had to take a taxi to the city garage far from the center of town. He had to pay a fee of 40 dollars to get his car back. In addition, he got a parking ticket, his first one ever in Greenville.
  29.[解析] B。细节题。文章说到He turned into his building's parking lot,but all the spaces were full,可知Lewis本来是打算把车停到他那栋楼的停车场的,可是那里的车位都停满了。故选B。
  30.[解析] C。细节题。注意关键句:第二天早上他去停车场取车的时候,车不见了,于是他跑回家打电话给警察说他的车被偷了。所以他的第一反应是车被偷了,故选C。
  31.[解析] D。细节题。注意从文章中提取关键信息:Lewis不得不打车 去远离市中心的城市车库取回自己的车,即他的车在城市车库,故选D。
  Passage three
  Questions 32 to 35 are based on the passage you have just heard.
  (32) Well, to pick up where we left off last time, I believe we agreed that creativity is a mysterious idea. It was those things we all recognize when we see it, but we don't really understand what it is. We seem to feel that some people are naturally creative, but we don't know how they got that way. Is creativity a natural gift like good looks, or is it something that can be acquired like knowledge? Perhaps if we analyze the creative process carefully, we might get some insight into what it is and how it might work in our lives. (33) The creative process has always been accepted as the source of all important work in the arts, but we should not think the creativity plays a role only in the arts. (34) Every major scientific discovery began with someone imagining the world to look differently from the way others saw it. And this is what creativity is all about—imagining the world in a new way. And despite what you may believe about the limits of your own creative imaginations, we all have the potential to imagine the world in an absolutely new way. (35) In fact, you are born with it. It is your birth right as a human being. And what's more, you use it every day, almost every moment of your life. Your creative imagination is what you use to make sense of your experiences. It's your creative mind that gets meaning from chaos of experiences and brings order to your world.
  32.[解析] B。推理题。从第一句话说继续上次未讲完的话题,我认为我们认同创造力是一个神秘的东西。综合选项,只有B符合题意。
  33.[解析] D。细节题。文章中明确提到:创作过程在艺术中作为所有重要作品的来源而一直被认同。故选D。
  34.[解析] A。细节推理题。从文章中可以找到对应的句子:每一个重大的科学发现都开始于通过与其他人看到的不同来想象这个世界,这就是所有关于创造力的东西——用全新的方式来想象这个世界。换句话说,是创造性的想象力引发重大的科学发现,故选A。
  35.[解析] C。推理题。文章最后提到:我们天生就有创造性的想象力,这也是人类天生具有的权利。而且,我们每天都在使用它,几乎我们生活中的每时每刻都在用。所以说创作过程是日常生活的一部分,C选项最合适。
  Section C
  Students have been complaining more and more about stolen property. Radios, cell phones, bicycles, pocket (36) calculators, and books have all been reported stolen. Are there enough campus police to do the job?
  There are 20 officers in the Campus Security Division. Their job is to (37) handle crime, accidents, lost and found (38) items, and traffic problems on campus. More than half of their time is spent directing traffic and writing parking tickets. (39) Responding promptly to accidents and other (40) emergencies is important, but it is their smallest job.
  Dealing with crime takes up the rest of their time. Very (41) rarely did any violent crimes actually (42) occur. In the last five years there have been no (43) murders, seven robberies, and about 60 other violent attacks, most of these involving fights at parties. On the other hand, (44) there have been hundreds of thefts and cases of deliberate damaging of public property, which usually involves breaking windows or lights or writing on walls. The thefts are not the carefully planned burglaries (入室盗窃) that you see in movies. (45) Things get stolen when it is easy to steal them because they are left lying around unwatched.
  Do we really need more police? Hiring more campus police would cost money, possibly making our tuition go up again. (46) A better way to solve this problem might be for all of us to be more careful with our things.
  Part Ⅳ Reading Comprehension (Reading in Depth)
  47.[解析] K。此处需要填入一个形容词来修饰hunger-relief organization,在所有备选词汇中,只有domestic“国内的”符合句意。domestic hunger-relief organization意为“国内的饥荒援救组织”。
  48.[解析] M。此处需要填入一个名词。ask…to do sth.表示“要求或呼吁某人或某组织、机构等去做某事”, 此句中填入名词communities符合句意。
  49.[解析] A。此处需要填入一个动词。文章讨论的是低收入群体人们的生存问题,因而survive“存活”符合文意。
  50.[解析] H。此处需要填入一个动词,其后须可接表示地点的内容,因而gather“聚集”符合文意。
  51.[解析] C。此处需填入一个及物动词。食品室是服务于城镇的,故选择serves。
  52.[解析] B。此处需要填入一个形容词来修饰名词towns,备选词汇中只有surrounding用在此处最为合适。surrounding towns意为“周边的城镇”。
  53.[解析] F。此处需要填入一个名词。in the wake of为固定词组,意为“随着……而来,作为……的结果”。 导致越来越多的家庭开始需要食物援助的原因应该是消极的,因而选择recession“(经济)衰退”。
  54.[解析] E。此处需要填入一个形容词或动词的被动形式。49和36%是精确的数字,故能够推断此处是经过调查得出的官方报道,it is reported意为“据报道”。
  55.[解析] G。此处需要填入一个表示某种关系范畴的名词。人们生活的基本单位通常是households'“家庭”, 而不是communities“社区”,因而选择households。
  56.[解析] J。此处需要填入一个副词。该句意为:尽管一个人有多份兼职,却仍然处于经济困窘的边缘。 选项中只有两个副词,formally“正式地”不符合语意,应选择financially“财政上”。
  Section B
  57.[解析] C。细节题。文章第一段第二句说到If the Great Depression is any guide,we may see a drop in our skyhigh divorce rate,意即经济大萧条使我们极高的离婚率下降,因而正确答案为C。
  58.[解析] D。细节题。根据文章第二段的最后两句,随着收入的减少和工作的不稳定,许多并不幸福的夫妻常常负担不起离婚的代价。他们担心离婚后彼此都不能独自应付。所以,此处可以看出,是因为独自生活的花费会更高使他们承受不起。故选择D。
  59.[解析] D。推理题。根据文章第三段首句说到鉴于去年的失业情况,选择冒险开始独自生活的不幸福夫妻变少。第二句紧接着说到Furthermore,the housing market meltdown will make it more difficult for them to finance their separations by selling their homes,由此可知,房市的彻底崩溃将会使他们即使卖了房子也很难负担今后独自生活的费用。故选择D。 60.[解析] D。细节题。根据最后一段第一句提到Today’s economic crisis could well generate a similar number of couples whose relationships have been irreparably(无法弥补地)ruined,由此可以看出,当前的经济危机会给一些夫妻的关系造成无法弥补的破坏。选择D。
  61.[解析] A。推理题。最后一段指出,当前的经济危机很可能会产生大量关系被破坏以致无法弥补的夫妻,所以可推知,一旦经济开始复苏,他们就会选择离婚,故选A。
  Passage Two
  62.[解析] C。细节题。第一段第二句提到Facebook then attempts to make money by selling their data to advertisers that want to send targeted messages,由此可知.脸谱网通过出售用户的个人信息给广告商来谋取利润。故选C。
  63.[解析] B。细节题。根据第二段可以知道,许多脸谱网用户并不知道脸谱网实际上在通过出售他们的个人信息来获得利润,他们也不清楚他们的个人信息到底价值多少。故选B。
  64.[解析] A。细节题。文中第四段提到According to Facebook's vice president Elliot Schrage,the company is simply making changes to improve its service,即根据Elliot Schrage所言,该公司做出改变仅仅是为了给用户提供更好的服务。故选A。
  65.[解析] C。细节题。倒数第二段的第三句提到He also urged the Federal Trade Commission to set guidelines for social-networking sites,由此可知,他要求联邦贸易委员会为社交网站制定法规。故选C。
  66.[解析] C。推理题。根据最后一段的第一句提到I suspect that whatever Facebook has done so far to invade our privacy, it's only the beginning,紧接着作者说那也就是其考虑注销其帐户的原因,因而作者注销其脸谱网帐户是因为他怀疑脸谱网对个人隐私的侵犯至今还只是刚刚起步,也就是说这种侵犯会日益严重,而作者不希望自己的个人信息被滥用。故选C。
  Part Ⅴ Cloze
  答题思路详解
  67.[解析] D。词义辨析题。resolve决定;regret后悔,惋惜;abandon遗弃,放弃;avoid回避。本句是说一些夫妻回避和否认在夫妻关系中存在任何冲突,应选择填入与deny在词义上并列的动词,故应为avoid。
  68.[解析] D。逻辑分析题。Besides此外,而且;Therefore因此,所以;Moreover而且,此外;However然而。根据上下文,此处表转折关系,故应为However。
  69.[解析] C。词义辨析题。try尝试,努力;decline谢绝,婉拒;fail失败;strive努力,奋斗。本句是讲没能在一开始解决冲突,导致往后愈演愈烈。故此处应填failing。
  70.[解析] C。词义辨析题。age年龄,时代;year年;stage阶段;internal间隔时间。early stages意为“初期,初级阶段”。
  71.[解析] A。固定搭配题。later on意为“后来,稍后”,表示之后的一段时间。
  72.[解析] D。词义辨析题。prescribe规定,开处方;protest抗议;prove证明;predict预示,预言。本句指出这一行为方式预示着随着时间的增加,婚姻满意度也将随之增加。故此处应选D。
  73.[解析] D。固定搭配题。work through意为“解决”。
  74.[解析] D。逻辑分析题。so因此,所以;while然而;but但是;and和,与。此处表示并列关系,故应为and。
  75.[解析] A。词义辨析题。sensitive敏感的;superior上级的,优秀的;exclusive独有的;efficient有效率的。be sensitive to表示“对……敏感”。本句主要是说对对方的想法和感受比较敏感的一方会经历令人更加满意的夫妻关系。故选A。
  76.[解析] B。词义辨析题。expose揭露,曝光;experience经历,体验;explore探索;exploit开发,开采。本句是说在意对方的感受,才能经历令人更为满意的夫妻关系,故应为experience。
  77.[解析] C。逻辑分析题。as long as只要;as far as至于,就……而言;as well as也,和……一样;as soon as一……就……。此处是表示并列关系,故应为as well as。
  78.[解析] B。词义辨析题。minds思想,主意;emotions情绪,情感;psychology心理学,心理状态;affection喜爱。此处主要是指表现出更为积极的情感状态,故应为emotions。
  79.[解析] A。固定搭配题。response to意为“对……的反应”。
  80.[解析] B。词义辨析题。absolute绝对的,完全的;inevitable不可避免的;essential基本的,必要的;obvious明显的。结合上下文,可知此处是讲冲突和分歧是夫妻关系中不可避免的一部分,故应为inevitable。
  81.[解析] C。词义辨析题。require需要,要求;inquire询问,查究;receive收到,得到;achieve达到,完成。receive forgiveness表示“得到谅解”,故选C。
  82.[解析] B。固定搭配题。in line with意为“根据,与……一致”。
  83.[解析] A。词义辨析题。quality质量;identity身份;charity慈善;capability才能,能力。marital quality表示“婚姻质量”,故选A。
  84.[解析] B。词义辨析题。creative创造性的;positive积极的;objective客观的;competitive竞争的。本句主要是说道歉对健康也有益处,故此处应为positive。
  85.[解析] C。词义辨析题。prospects前景,预期;concepts概念,观念;memories记忆,回忆;outlooks展望,观点。此处表示“痛苦的回忆”,故应为memories。
  86.[解析] D。词义辨析题。added更多的,额外的;toughened坚韧的;strengthened加强的;increased增强的。此处是指心跳加快,血压升高,故应为increased。
  Part Ⅵ Translation
  87. These flowers looked as if they hadn't been watered for a long time.
  [解析] 本题重点考查as if+虚拟语气,表示与过去事实相反。
  88. Fred bought a car last week. It is one thousand pound cheaper than mine.
  [解析] 本题有两个考点:一个考查比较级cheaper than;二是用名词性物主代词mine代替my car.
  89. This TV program is quite boring. We might as well listen to the music.
  [解析] 本题考查短语might as well的用法。might as well“不妨”。
  90. He left his office in a hurry, with lights on and doors open.
  [解析] 本题考查with短语做伴随状语的用法,逻辑主语和表语之间的系动词要省略。
  91. The famous novel is said to have been translated into multiple languages.
  [解析] 本题有两个重要考点:一是be said to后要跟动词原形;二是表示“被译成……”用be translated into。
  

网站统计|优领域|优领域 ( 粤ICP备12011853号-1 )  

GMT+8, 2019-1-23 05:38 , Processed in 0.073900 second(s), 12 queries .

Copyright © 2008-2014 优领域

回顶部